60 dkg. liszt
- 2 tojás sárgája
- 1 db. margarin - 25 dkg.
- 10 dkg. zsír - lehet kevesebb is
- 3 dkg. élesztő
- 2dcl langyos tejföl-ebbe felfuttatni az élesztőt egy csipet cukorral
- 2 csapott kávéskanál só
- 15 dkg. reszelt sajt bele + 5 dkg. a tetejére
- 1 tojássárgája a tetejére kenni
A langyos tejfölbe megfuttatni az élesztőt, közben a vajat a mikróba picit megolvasztani. A a lisztet, olvasztott margarint, tejfölös élesztőt, sót, tojást és a kis zsírral és a reszelt sajttal összedolgozni. Fél órát a hűtőbe pihentetni, majd 3 x nyújtani és hajtogatni fél óránként.
Újjnyi vastagra nyújtani, megkenni tojássárgájával, apró pogácsaszaggatóval kiszaggatni és reszelt sajttal megszórni. 10-15 percet még pihentetni keleszteni a tepsibe és előmelegített sütőbe 25-30 perc alatt 180 fokon megsütni ... közepes lángon.
Hajtogatás: A tésztát 1-2 cm-re kinyújtjuk téglalap alakúra, képzeletben harmadoljuk vízszintesen, majd a felső harmadot behajtuk középre, erre pedig ráhajtuk az alsó részt. Hosszúkás téglalapot kapunk. Ezt függőlegesen képzeletben szintén három részre harmadoljuk, a bal oldalit behajtuk középre, majd erre hajtjuk a jobboldali részt.
A sonkát, párizsit vágjuk fel kockákra. A tésztánkat főzzük ki a szokásos módon. A sajtkrémet keverjük össze a kockára vágott sonkához. Majd a kifőtt tésztát is keverjük hozzá....
Elkészítési idő: 1 ó Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját keverjük össze az olvasztott zsírral, és 1,5 dl langyos tejjel, majd öntsük bele a kenyérsütőgép üstjébe. A lisztet keverjük össze a csipet sóval, a porcukor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tarhonyát pirítsuk meg az olajon.Ezután öntsük fel a 6 dl vízzel, keverjük hozzá a sót, majd lefedve addig főzzük, amíg teljesen magába szívja a vizet és megpuhul. A debrecenit...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk. Nem kell keleszteni, azonnal dolgozhatunk vele. 2 kisebb kör alakú, vagy 1 nagy tepsi méretű pizzát készítünk ebből az adagból. Ízlés szerint feltétekk...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Közepes