50 dkg liszt, 2 tojás sárgája, ½ dl tejben felfuttatott 3 dkg élesztő, 2 dl tejföl, 1 húskonzerv, 25 dkg vaj.
Tejben felfuttatjuk az élesztőt, belekeverjük a lisztet,a tojássárgáját, a tejfölt,végül az áttört húst és a vajat. Nyújtjuk,szaggatjuk,és kb. 20 percig sütjük.
A diót szárazon pirítsuk meg, majd a felét daráljuk finomra, a másik felét pedig durvára. Öntsük össze a többi hozzávalót, forraljuk fel, majd forrázzuk le vele a diót. A tejszí...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tésztát bő, sós vízben al dentére főzzük, leszűrjük, a főzővízből félreteszünk egy fél csészényit. Az összes többi hozzávalót turmixgépbe vagy késés aprítóba tesszük, és...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA kelesztő tálban szétnyomkodom az élesztőt, hozzáadom a cukrot és a langyos tejet. Rárakom a tál tetejét és kb. 10 percet kelesztem, majd hozzáöntöm a lisztet, a tojást és a joghu...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű