2-dl kefir / joghurt is jó /
mazsola
1-dl tejföl
3-db tojás
1-vaníliás cukor
10-dkg margarin
15-dkg cukor
0,5- liter tej
25-dkg száraz fodros kocka
Én szoktam fagyasztott gyümölcsöt felolvasztani és cukorral vagy édesítőszerrel felfőzni . /gyümölcs öntet/én a málnát szeretem
A tepsit kikenem margarinnal , és szárazon beleöntöm a tésztát.
A tojás fehérjét felverem habbá.
A többi hozzávalókat összekeverem , és beleteszem a felvert tojás fehérjét . Óvatosan hozzákeverem .
Ezt ráöntöm a tepsibe lévő tésztára , elegyengetem hogy a tészta ne látszódjon ki , mert akkor megszárad .
Megsütöm , lassú tűzön még a teteje szép piros nem lesz .
kockára vágom és meglocsolom a fincsi málna szósszal .
A vajat a cukorral habosra keverjük, majd mehet bele a citromhéj és a vaníliás cukor. Egyenként belekeverjük a tojásokat is. A lisztet elkeverjük a sóval és a sütőporral, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt picit cukros, langyos tejben futtasd fel. A lisztbe morzsold bele a vajat, tedd bele a tojás sárgákat és a cukrot. Dolgozd össze tejjel a tésztát. Szórd meg némi liszt...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA darált húst kevés zsíron fehéredésig sütjük, majd fedő alatt puhítjuk kb. 10 percig, majd ráöntjük a bolognai szószt és összeforraljuk. Félretesszük. Lereszeljük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször főzzük meg a tésztát al dente. Vágjuk a hagymát apróra, a cukkinit nagyobb kockára, az olívabogyókat 2-3-ba. A fokhagymát zúzzuk össze és keverjük össze a lemosott gombával...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű