2-dl kefir / joghurt is jó /
mazsola
1-dl tejföl
3-db tojás
1-vaníliás cukor
10-dkg margarin
15-dkg cukor
0,5- liter tej
25-dkg száraz fodros kocka
Én szoktam fagyasztott gyümölcsöt felolvasztani és cukorral vagy édesítőszerrel felfőzni . /gyümölcs öntet/én a málnát szeretem
A tepsit kikenem margarinnal , és szárazon beleöntöm a tésztát.
A tojás fehérjét felverem habbá.
A többi hozzávalókat összekeverem , és beleteszem a felvert tojás fehérjét . Óvatosan hozzákeverem .
Ezt ráöntöm a tepsibe lévő tésztára , elegyengetem hogy a tészta ne látszódjon ki , mert akkor megszárad .
Megsütöm , lassú tűzön még a teteje szép piros nem lesz .
kockára vágom és meglocsolom a fincsi málna szósszal .
A darált húst kevés olajon fehérítjük. Hozzá tesszük a fűszereket,majd felöntjük vízzel. kb annyival,amennyi szaftot szeretnénk. Hozzáöntjük a bolognai szószt és a paradicsom pürét...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tésztát összeállítjuk, kicsit dagasztjuk, majd kinyújtjuk alufóliára. A tölteléket hozzávalóit összedolgozzuk, majd a tésztára kenjük, feltekerjük. 1 cm-es karikákra vágjuk, és s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kifliket karikákra vágjuk, leöntjük vaníliás cukorral ízesített forró tejjel. Ha kissé megszívta magát, szűrőkanállal kiemeljük, lecsöpögtetjük és kivajazott tepsibe rakjuk. Réte...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA főtt krumplit még melegen áttörjük krumplinyomóval és megvárjuk míg teljesen kihűl, majd hozzáadjuk a lisztet,a tojást, a sót és összegyúrjuk. Lisztezett felületen kisodorjuk és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű