1 kg liszt
kb. 6 dl tej
2 tojás sárgája
1 dl olaj
2 ek. só
pici cukor
5 dkg élesztő
Krém:
20 dkg vaj (vagy margarin)
1 tk. só
1 tojás
20-25 dkg reszelt sajt (kevés füstölt is mehet bele)
Mióta van kenyérsütőgépem, abban dagasztatom a tésztát. Előtte kézi mixerrel készítettem. Lágyabb kelttésztát készítek, hagyom duplájára kelni. Lisztezett deszkára borítom, ketté vágom.
Egyenként kinyújtom jó vékonyra, szinte akkorára mint a deszkám. A krém hozzávalóit elkeverem. Figyelni kell, a margarin ne legyen túl lágy, épp csak annyira, hogy kenhető legyen. Megkenem őket a sajtos margarinnal. Feltekerem mint a beiglit, majd trapézokra szeletelem. Sütőpapírral bélelt tepsire fektetem őket, hagyom még egy fél órát, hagy keljenek. 180 fokos sütőben kb. 20-25 percig sülnek.
Általában csak fele krémet készítem, a másik tésztát tepertőkrémmel kenem meg, a férjem örömére.
Tökéletes egy tartalmas leves után, vagy baráti társaság fogadására is. Bármikor szívesen készítem. Legfinomabb még langyosan, mikor a teteje ropog, a belseje puha, krémes az olvadó sajttól.
A tészta hozzávalói egy tálba tesszük és eldolgozzuk. Kis golyókat formázunk, majd pár percig pihentetjük. Ezután a golyókból kis korongokat formázunk. A minipizzákat megkenjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. Paprikás krumplit készítünk jó bő lére eresztve. 2. Amikor a krumpli majdnem puha, belefőzzük a debrecenit, a kolbászt és a tésztát.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűltesszük forrni a tészta vizét egy kis sóval. Amíg felforr, addig szinte el is készül a "szósz". Egy magas falú serpenyőbe (én egy teflon wokot használok erre) beleöntjük a két db...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször főzzük meg a tésztát al dente. Vágjuk a hagymát apróra, a cukkinit nagyobb kockára, az olívabogyókat 2-3-ba. A fokhagymát zúzzuk össze és keverjük össze a lemosott gombával...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű