1 kg burgonya
40-50 dkg liszt
só
olaj
zsemlyemorzsa
cukor
lekvár
A burgonyát héjában megfőzzük, majd meghámozzuk. Burgonyanyomón áttörjük, hozzáadunk lisztet, sót és közepesen kemény tésztává dolgozzuk. A tésztából sodrunk hosszabb rudakat, majd kisebb nudlikra vágjuk és formázzuk. Sós vízben kifőzzük, pirított zsemlyemorzsában megforgatjuk. Megszórjuk porcukorral és lekvárral tálaljuk.
Egy tálba szitáljuk a lisztet és belekeverjük a sót. A közepébe mélyedést csinálunk, ahova beleszórjuk a cukrot, majd az élesztőt is belemorzsoljuk. Erre öntjük a langyos vizet (...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűRugalmas tésztát dagasztunk belőle. Kinyújtjuk vékony lapnak, és megkenjük vajjal.
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz olívaolajon megfuttatjuk a hajszálvékony szeletekre vagy nagyon finomra vágott fokhagymát. Hozzáadjuk a megtisztított, egészben hagyott koktélparadicsomokat. Pár perc alatt átf...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverőtálban a 2 egész tojást kézi robotgéppel, vagy kézi habverővel összekeverjük. A csipet sót és cukrot hozzáadjuk. A lisztet és a tejet felváltva adagoljuk hozzá folyamatos ke...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Közepes