2 fej hagyma
6 g fokhagyma
1 kis doboz sűrített paradicsom
3 dl tejszín
A hagymát apróra vágjuk, megpirítjuk, hozzáadjuk a fokhagymát.
Ráönjük a paradicsomot, majd felöntjük egy kevés vízzel.
Sóval, borssal, bazsalikommal és 2 cs. cukorral ízesítjük.
Ha forr ráönjük a tejszínt, összeforraljuk.
A padlizsánokat hosszában félbevágom, a húsát mélyen bevagdosom, meglocsolom olívaolajjal és egy olajozott tepsibe teszem, majd a 180 fokra előmelegített sütőbe tolom és 40-45 perc...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát a szokásos módon kifőzzük. Egy serpenyőben pár csepp olajon (ha szükséges, mert lehet, hogy a szalonna elég zsíros) megpirítjuk az apróra vágott bacont. Hozzáadjuk az a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 órát kelesztem, , aztán formázom, megkenem tojással és még 20 percet 160' kb 20'perc
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA liszteket keverjük össze a sóval. Adagoljuk hozzá apránként a vizet és előbb egy kanál majd a kezünk segítségével gyúrjuk össze. Az összegyúrt masszát tegyük be a hűtőbe legalá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű