menu

Családireceptkönyv.hu

öregtészta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



3 dl langyos víz
csipet só
50 dkg liszt
1 ek. olaj
1 tk. cukor
1 dkg friss élesztő

Elkészítés:


Gépben 20 percig dagasztatom, majd hagyom, hogy alaposan túlkeljen. Nyáron az üsttel együtt beteszem a hűtőbe 10-12 órára, ilyenkor hűvösebb időben maradhat a gépben egész éjszakára. Másnap bekapcsolom a gépet, de csak addig, míg gombóccá gyűri a tésztát. Tálba teszem, letakarva hűtőbe tárolom, akár 1 hétig, 10 napig is felhasználható

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Igazi törékeny csöröge
Igazi törékeny csöröge

. A tészta hozzávalóit egy tálba mérjük, villával nagyjából összekeverjük, majd kézzel összegyúrjuk. Nem kell túldolgozni! Puha kis labdát kell, hogy kapjunk, ha száraz, akkor adju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Gombás hússal töétött pirog
Gombás hússal töétött pirog

A száraz alapanyagokat (liszt, só, sütőpor) összevegyítjük. Hozzáadjuk a puha vajat, a tojást és a tejfölt. Jól összegyúrjuk, majd folpackba tekerjük. Hűtőben legalább 1 órán keres...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Húsgombócok orsótésztával, vagy spagettivel
Húsgombócok orsótésztával, vagy spagettivel

A darált húst összedolgozzuk a tejbe n áztatott , kifacsart zsemlékkel, a tojásokkal és vegetával fűszerezzük. Diónyi gombócokat formázunk, forró olajban pirosra sütjük, majd kisz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hajtovány - Sajtos, sonkás
Hajtovány - Sajtos, sonkás

A lisztet egy tálba beleszitáljuk, az élesztőt felfuttatjuk. Beleszórjuk a sót, beleöntjük az élesztős tejet, az olajat, és az egészből szép sima, az edény falától elváló, de puha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk