menu

Családireceptkönyv.hu

Pizza tészta 1.


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt
2,5 dkg friss élesztő
2 dl langyos víz
4 kanálnyi olívaolaj
1 kiskanálnyi cukor
só ízlés szerint

Elkészítés:


Első lépésként a langyos vízben keverd el a cukrot, és add hozzájuk az élesztőt, majd meleg helyen futtasd fel, erre a legalkalmasabb az 50 fokra melegített sütő, ott biztosan szépen felfut majd. Amíg ez megtörténik, a lisztet mérd ki, és a közepén alakíts ki egy kis mélyedést, valamint add hozzá a sót is.Amikor felfutott az élesztő, öntsd hozzá azt is, és kanalazd rájuk az olajat, majd dolgozd össze az egészet jó alaposan, többször is átgyúrva. Ha összeállt, elengedte az edény oldalát, akkor jó, ha szükséges, még némi vízzel lágyíthatod a tésztát.

Ezután fedd le egy laza szövetű ronggyal, és tedd meleg helyre kelni, legalább 40-50 percre.
Amikor a duplájára nőtt, már dolgozhatsz is vele tovább. Alakíts belőle egy-egy adaghoz alkalmas golyókat, majd nyújtsd őket pizza formájúra, kend meg a kedvenc feltéteddel, és süsd készre őket 200 fokra előmelegített sütőben

Pizza tészta 1.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Öreglebbencs – jellegzetes alföldi étel
Öreglebbencs – jellegzetes alföldi étel

A zsiradékot megforrósítjuk és a széttört lebbencstésztát zsemleszínűre pirítjuk. Közben hozzáadjuk a reszelt hagymát, paprikával megszórjuk és kétszer annyi vízzel felengedjük. B...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Ildikó
Virslivel fűzött lepény
Virslivel fűzött lepény

Az élesztőt a langyos tejjel és a cukorral felfuttatjuk. A lisztet gyúródeszkára szitáljuk, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, és a többi hozzávalóval együtt közepes keménységű tészt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Gyurkó
Kelrizottó kolbászgombóccal (előfőzött zúzával)
Kelrizottó kolbászgombóccal (előfőzött zúzával)

Megforrósított vajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. A hőmérsékletet közepesre emeljük, majd a lábosba tesszük az ujjnyi vastagon felkarikázott kolbászt, ill a zúzát....

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Veres
Sonkás-tojásos-tejszínes szósz
Sonkás-tojásos-tejszínes szósz

A 3 db tojás keményre főzzük, közben kockákra daraboljuk a csirkemellsonkát és a vöröshagymát. Az apróra vágott hagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk, ha kész, hozzáadjuk a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk