0,5 kg főtt sonka, vagy füstölt, főtt tarja
40 dkg tészta
2 kis doboz tejföl, 280 g
3 tojás
1 ek mustár
2 ek olvasztott vaj
15-20 dkg sajt
só, bors
A tegyünk fel vizet főni a tésztafőzéshez.
A sonkát/tarját kockákra vágjuk, és 1-2 evőkanál tejföllel aprítógépben sonkakrémet készítünk belőle. Nem muszáj krémet készíteni, ha nagyobb darabokban jobban szeretjük a sonkát, késsel vágjuk apróra.
A tésztát öntsük a forrásban lévő vízbe, adjunk hozzá sót, és főzzük 10-15 percig. Ne főzzük teljesen puhára, mert a tésztát még meg is fogjuk sütni.
A sonkához adjuk hozzá a többi tejfölt és a három tojássárgáját.
Adjuk a sonkás keverékhez az olvasztott vajat és a mustárt. Sózzuk, borsozzuk. Vigyázat! A sonka elég sós, nincs szükség sok sóra.
A tojásfehérjéből verjünk kemény habot.
A habot forgassuk hozzá a sonkakrémhez.
Ha a tészta elkészült, keverjük össze a szósszal.
Egy jénait vagy tepsit vajazzunk ki, és öntsük bele a sonkás tésztát.
Süssük a tésztát 180 fokos sütőben 35 percig.
Ha letelt a 35 perc, szórjuk meg a tészta tetejét sajttal, és süssük további 10 percig 220 fokon, hogy a tészta teteje kicsit megpiruljon.
A sonkás tésztát tejföllel tálaljuk!
Brze pogačice sa sirom in Peciva i testa, Video Recepti Aug 11, 2014 1 Comment 19,369 Views 802Facebook 0Twitter Google+ 0Pinterest E-mail Print Fr...
Elkészítési idő:A kenyérsütő üstjébe öntöm a langyos tejet, az egyik sarokba a cukrot a másikba a sót, majd az ecetet és az olajat, végül beleöntöm a lisztet melybe elkevertem a sikért és a poréle...
Elkészítési idő: 2 óraA tejet felforraljuk, beleteszünk 3 evőkanál cukrot, hozzáadjuk a sót és tejberizst főzünk, langyosra hűtjük. A citromot megmossuk, megszárítjuk, és héjának csak a sárga részét fin...
Elkészítési idő: