menu

Családireceptkönyv.hu

Sonkás tészta, maradék sonkából


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


0,5 kg főtt sonka, vagy füstölt, főtt tarja
40 dkg tészta
2 kis doboz tejföl, 280 g
3 tojás
1 ek mustár
2 ek olvasztott vaj
15-20 dkg sajt
só, bors

Elkészítés:


A tegyünk fel vizet főni a tésztafőzéshez.
A sonkát/tarját kockákra vágjuk, és 1-2 evőkanál tejföllel aprítógépben sonkakrémet készítünk belőle. Nem muszáj krémet készíteni, ha nagyobb darabokban jobban szeretjük a sonkát, késsel vágjuk apróra.
A tésztát öntsük a forrásban lévő vízbe, adjunk hozzá sót, és főzzük 10-15 percig. Ne főzzük teljesen puhára, mert a tésztát még meg is fogjuk sütni.
A sonkához adjuk hozzá a többi tejfölt és a három tojássárgáját.
Adjuk a sonkás keverékhez az olvasztott vajat és a mustárt. Sózzuk, borsozzuk. Vigyázat! A sonka elég sós, nincs szükség sok sóra.
A tojásfehérjéből verjünk kemény habot.
A habot forgassuk hozzá a sonkakrémhez.
Ha a tészta elkészült, keverjük össze a szósszal.
Egy jénait vagy tepsit vajazzunk ki, és öntsük bele a sonkás tésztát.
Süssük a tésztát 180 fokos sütőben 35 percig.
Ha letelt a 35 perc, szórjuk meg a tészta tetejét sajttal, és süssük további 10 percig 220 fokon, hogy a tészta teteje kicsit megpiruljon.
A sonkás tésztát tejföllel tálaljuk!

Sonkás tészta, maradék sonkából

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Tünde
Lusta pizzatészta bögrésen (kelesztés nélkül)
Lusta pizzatészta bögrésen (kelesztés nélkül)

A meleg vízben feloldjuk az élesztőt és a cukrot. Gyakorlatilag belekeverjük. Ezután jöhet az összes többi hozzávaló. Első körben csak két bögre lisztet adunk hozzá. Az egészet szé...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Katalin
Májas-zöldséges tészta
Májas-zöldséges tészta

A csirkemájat előkészítjük: négyfelé vagdossuk. 2. Egy (teflon) edényben olajat melegítünk, ezen megpirítjuk a májat. Adunk hozzá borsot, fokhagymát. Sót nem, hisz csak a legvégé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Házi kifli
Házi kifli

Az élesztőt felfuttatom a meleg, cukrozott tejjel. A lisztet beleöntöm egy keverőtálba, mehet hozzá a só, és az olvasztott vaj. Majd az élesztős tej is. Pár perc alatt készre da...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Almás kelt palacsinta
Almás kelt palacsinta

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk