250 g tészta ( tagliatelle vagyis szélesmetélt)
20 dkg füstölt virsli
20 dkg krémsajt
2 ek főzőtejszín
2 db szárított paradicsom
0.5 csokor bazsalikom ( friss)
1 kis fej vöröshagyma
1 ek napraforgó olaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 ek citromlé (ízlés szerint)
Főzzük ki a tésztát.
Vágjuk apróra a vöröshagymát, és kevés olajon kezdjük el pirítani.
1-2 perc múlva adjuk hozzá az apró kockákra vágott virslit is. Sózzuk, borsozzuk.
Pár perc után mehet hozzá a krémsajt és a tejszín.
Forraljuk be jó sűrűre, majd adjuk hozzá a vékony csíkokra vágott, szárított paradicsomot és apróra vágott, friss bazsalikomot. Ízlés szerint kis citromlét is csepegtessünk bele.
A kifőtt tésztával összekeverve tálaljuk.
A gnocchi [ejtsd: nyokki] tulajdonképpen egy olasz krumplis tészta. Magyarul nudli. De tényleg. Ha felnyitod a Horváth Ilona szakácskönyvet, és megnézed benne a szilvás gombóchoz v...
Elkészítési idő: 65 perc Nehézség: KönnyűElőkészítek egy nagy gyúrótáblát, ráteszek egy mély műanyag tálat, amelybe beleszitálom a lisztet. Közepébe mélyedést vágok. Egymás után, külön kis edénybe felütöm a tojásokat (neh...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát megtisztítjuk, és sós vízben megfőzzük, majd összetörjük és kihűtjük. Hozzáadjuk a lisztet, sózzuk és borsozzuk, majd a vajat is hozzákeverjük és összegyúrjuk. A tésztá...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA darált húst kevés olajon fehérítjük. Hozzá tesszük a fűszereket,majd felöntjük vízzel. kb annyival,amennyi szaftot szeretnénk. Hozzáöntjük a bolognai szószt és a paradicsom pürét...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű