Családireceptkönyv.hu

Aszalt paradicsomos-bazsalikomos tagliatelle


Írta:

Elk. idő: 20 perc
Adag: 2 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


250 g tészta ( tagliatelle vagyis szélesmetélt)
20 dkg füstölt virsli
20 dkg krémsajt
2 ek főzőtejszín
2 db szárított paradicsom
0.5 csokor bazsalikom ( friss)
1 kis fej vöröshagyma
1 ek napraforgó olaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 ek citromlé (ízlés szerint)

Elkészítés:



Főzzük ki a tésztát.
Vágjuk apróra a vöröshagymát, és kevés olajon kezdjük el pirítani.
1-2 perc múlva adjuk hozzá az apró kockákra vágott virslit is. Sózzuk, borsozzuk.
Pár perc után mehet hozzá a krémsajt és a tejszín.
Forraljuk be jó sűrűre, majd adjuk hozzá a vékony csíkokra vágott, szárított paradicsomot és apróra vágott, friss bazsalikomot. Ízlés szerint kis citromlét is csepegtessünk bele.
A kifőtt tésztával összekeverve tálaljuk.

Aszalt paradicsomos-bazsalikomos tagliatelle

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Milánói makaróni
Milánói makaróni

A vöröshagymát megtisztítjuk, és finomra aprítjuk. A gombát megmossuk, apróra vágjuk. A fokhagymákat megtisztítjuk, kivesszük a közepét, összetörjük. Az olajon a vö...

Elkészítési idő: 1,5-óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Hamis túrós
Hamis túrós

Tejfölt, cukrokat, tojást, citromot, olvasztott vajjal összekeverni, a tésztát és a tejet belefordítani, összekeverni. Jénait (1,9 l) vajjal kikenni és zsemlemorzsával körbeszórni....

Elkészítési idő: 45-55 perc
Nehézség: Könnyű
share
Sonkás-zöldborsós metélt
Sonkás-zöldborsós metélt

A tésztát lobogó, forró sós vízben kifőzzük. A megtisztított hagymát felaprítjuk, a sonkát amennyire lehet, csíkokra vágjuk. A hagymát a margarinon megpirítjuk, a sonkát belekeverj...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk