Negyed kg tört burgonya,
1 tojás,
Liszt, amennyit felvesz,
Só, bors
Tejföl
A tört burgonyát a tojással, sóval, borssal, liszttel összedolgozzuk. Nem baj, ha kicsit ragad. Majd lisztes kézzel golyókat formálunk belőle, és a tenyerünkben ellapítjuk. Nem túl sok, forró zsiradékban mindkét oldalát pirosra sütjük. Tejföllel, friss zöldségekkel tálaljuk.
Futtassuk meg az élesztőt langyos tejben, és a liszttel, a tejföllel és a sóval nem túl lágy tésztát gyúrunk belőle. Takarjuk le, majd hagyjuk kb. fél órát langyos helyen kelni....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót jól összedolgozzuk a 3 tojássárgájával, búzadarával, sóval és szódabikarbónával. (Esetleg 1-4 evőkanál porcukorral, ízlés szerint) A tojásfehérjéket kemény habbá verjük,...
Elkészítési idő: 2 óra 30 perc Nehézség: KönnyűA burgonyákat héjastul megfőzzük, ha puha még melegen megpucoljuk és krumplinyomóval áttörjük. Kihűtjük. Ha szét tudjuk teríteni egy tálcán, gyorsabban kihűl. Ezalatt egy magasab...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lisztet beleszitáljuk egy keverőtálba. A közepébe egy mélyedést készítünk, és beleütjük a tojásokat. (Fontos, hogy a tojások szobahőmérsékletűek legyenek. Ha nem vetttük ki előre...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű