1 kg liszt
7 g élesztő (instant)
1 dl olaj
1 db tojás
3 teáskanál só
langyos víz
1 csokor medvehagyma (felaprítva)
A tetejére:
1 db tojás
ízlés szerint szezám mag
Ízlés szerint köménymag
A lisztet jól össze keverem a többi hozzá valóval, majd annyi vizet öntök hozzá amennyit felvesz.
30 percre letakart ruhával meleg helyre teszek kepeszteni.
Majd átgyúrom még egyszer.
Megformázom.
Bevagdosom a tetejét.
Megkenem a felvert tojással. Megszórom a magokkal.
Majd sütőpapírral kibélelt tepsibe 40-50 percig 200 C fokon készre sütöm.
Jó étvágyat!
tojást és a vizet összekeverjük. Hozzáadjuk a lisztet és a sót is. Akkor jó a tészta, ha a villáról kicsit lefolyik. Forrásban lévő, sós vízben nokedliszaggatóval kiszaggatjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: 1. A hozzávalókat sima tésztává gyúrjuk. Ha nagyon nehéz vele dolgozni, akkor adjunk hozzá még egy pici tejet, ha ragad, akkor lisztet. 2. Meleg helyen, letakarva fé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kovász hozzávalóit összekeverjük (galuska állagúnak kell lennie) , lefedjük majd minimum 5 órán át pihenni hagyjuk. Legjobb ha egész éjszaka pihen. A letelt idő után hozzáadj...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesA hozzávalókat összedolgozzuk. Fél centi vastagra kisodorjuk nyújtófával. – a 10 dkg lisztet kikeverjük a 10 dkg langyos zsírral – majd ezzel a masszával megkenjük a kinyújtott té...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű