- 50 dkg reszelt sajt,
- 30 dkg lasagnelap,
Darált husos ragu:
- 50 dkg darált hús (marha, sertés vagy vegyesen),
- 4 gerezd fokhagyma,
- 2 sárgarépa,
- 2 paradicsom,
- 2 dl sűrített paradicsom,
- 1 fehérrépa,
- 1 vöröshagyma,
- 1 tk. bazsalikom,
- 1 tk. kakukkfű,
- 1 tk. oregánó,
- só,
- bors,
- olaj,
Besamel:
- 3 dkg vaj,
- 3 ek. liszt,
- 3 dl tej,
- 1 csipet szerecsendió,
- só,
- bors,
Először a ragut állítsd össze. A hagymát vágd apróra, és olajon futtasd meg. Ha már puha, add hozzá a felaprított fokhagymagerezdeket, együtt pirítsd néhány percig, majd keverd hozzá a megtisztított és felkockázott répákat. Öntsd fel kevés vízzel, párold tíz percig, majd keverd hozzá a darált húst is, sózd, borsozd, és pirítsd fehéredésig. Ekkor add hozzá a felkockázott paradicsomot, a paradicsompürét, a bazsalikomot, az oregánót és a kakukkfüvet, ízlés szerint sózd és borsozd még egy kicsit, és lefedve, időnként megkeverve főzd még nagyjából tíz percig, amíg a paradicsom szétesik, a zöldségek pedig teljesen megpuhulnak.
Amíg a ragu rotyog, készítsd el a besamelt. A vajat egy kisebb lábosban olvaszd fel. Add hozzá a lisztet, kevergesd kézi habverővel, amíg világosra pirul, majd fokozatosan öntsd bele a tejet is. Sózd, borsozd, szórd meg szerecsendióval, és továbbra is kézi habverővel, kis lángon kevergesd egy-két percig, amíg besűrűsödik.
Közben a sajtot reszeld le. Egy tepsit bélelj ki lasagnelapokkal. Önts rá egy réteg ragut, erre egy kis besamelt és reszelt sajtot, és folytasd a rétegzést további lapokkal, raguval, besamellel és sajttal. Az utolsó réteg lapokra már ne tegyél ragut, csak besamelt, és szórd meg gazdagon reszelt sajttal. Alufóliával letakarva told a sütőbe nagyjából egy órára, amíg a lapok megpuhulnak, a sajt pedig nyúlósra olvad a tetején.
Feltesszük a vizet melegedni sóval és némi olajjal. A megtisztított hagymát és fokhagymát felaprítjuk. A cukkinit is feldaraboljuk helyes kis kockákra. Egy nagyobbacska serpenyőb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMeg kell főzni a meghámozott krumplit, jó ki kell hűteni, villával vagy krumplinyomóval pürévé varázsolni, :) utána mindent beletenni, egy nem ragadós tésztát kell kapni. Az olajat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst megtisztítom, alaposan megmosom folyó víz alatt, egy lábasba felrakom főni az olaj egy részét rá öntöm, sózom, a bors felét rá szórom, a vegetát hozzá adom, felöntöm 2-deci...
Elkészítési idő: 40-perc Nehézség: KönnyűForralj fel kb. 1,5 liter vizet 1 kk. sóval. 10 perc alatt főzd benne al dente állagúra a tésztát (átfőtt, de nem túl puha). Vágd pár milliméter vastag csíkokra a tarja szeletet,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű