menu

Családireceptkönyv.hu

601. Szilvás gombóc


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


1 kg héjában főtt burgonya
kb.20-30 dkg liszt
1 púpos ek. buzadara
2 ek. olaj
1 tojás

sziva,fahéj,cukor
Forgatáshoz:10 dkg zsemlemorzsa és 10 dkg olaj

Elkészítés:


A hozzávalókat összegyúrjuk.Fél cm vastagra kinyújtjuk,8 cm-es kockákra vágjuk.Mindegyik közepébe fél szilvát és fahéjas cukrot teszünk.A négyszögek sarkait összefogjuk és lisztes kézzel gombócokat formálunk.Sós vízben főzzük amig a gombóc feljön a víz tetejére és egyet forr.Leszűrjük,leöblítjük és megforgatjuk a morzsában.
A morzsát megpirítjuk az olajban.

Trükkök, tippek, praktikák:


Nem fontos kinyújtani! Kis gombócnyit lecsípni a tésztából, mélyedést csinálni ujjal a tölteléknek, és gombóccá formálni. Az eredmény ugyanaz, csak egyszerűbb és gyorsabb,

601. Szilvás gombóc

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kefires lepény töltelékkel
Kefires lepény töltelékkel

A kefirt keverjük össze a szódabikarbónával, adjuk hozzá a tojást és a növényi olajat. A lisztet állandó keverés mellett apránként adjuk hozzá a masszához. Addig gyúrjuk, míg egy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Anita
Zöld tagliatelle citrusos gremolatával
Zöld tagliatelle citrusos gremolatával

Egy közepesen forró serpenyőben felhevítjük az olívaolaj felét, hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott fokhagymát és a durvára vágott szárított paprikát. Közepes lángon addig sütjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Borsós-spenótos penne
Borsós-spenótos penne

A spenótot kevés vajon megfonnyasztjuk. A pennét al dente főzzük, majd szűrőkanállal leszűrjük a serpenyőbe. A főzővízbe dobjuk 3 percre a borsót. Leszűrjük, és a tészta m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mediterrán tészta
Mediterrán tészta

A pennét sós vízben kifőzöm. A padlizsánt és a cukkinit meghámozom és kis kockákra vágom. A padlizsánkockákat megsózom, állni hagyom. Közben a hagymát felaprítom, a fokhagymát megt...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk