1 kg héjában főtt burgonya
kb.20-30 dkg liszt
1 púpos ek. buzadara
2 ek. olaj
1 tojás
só
sziva,fahéj,cukor
Forgatáshoz:10 dkg zsemlemorzsa és 10 dkg olaj
A hozzávalókat összegyúrjuk.Fél cm vastagra kinyújtjuk,8 cm-es kockákra vágjuk.Mindegyik közepébe fél szilvát és fahéjas cukrot teszünk.A négyszögek sarkait összefogjuk és lisztes kézzel gombócokat formálunk.Sós vízben főzzük amig a gombóc feljön a víz tetejére és egyet forr.Leszűrjük,leöblítjük és megforgatjuk a morzsában.
A morzsát megpirítjuk az olajban.
Nem fontos kinyújtani! Kis gombócnyit lecsípni a tésztából, mélyedést csinálni ujjal a tölteléknek, és gombóccá formálni. Az eredmény ugyanaz, csak egyszerűbb és gyorsabb,
A tésztát sós vízben megfőzöm, leöblítem, és az olvasztott vajon megforgatom. Egy kisebb tepsit kikenek a vajjal, és meghintem a zsemlemorzsával, majd a főtt tészta egyharmad részé...
Elkészítési idő:Elkészítés: A tejet langyosra melegítjük. 0.5dl tejben az elmorzsolt élesztőt egy kevés liszttel és kevéske cukorral felfuttatjuk. Ha felfutott az élesztő, összedolgozzuk a lisztte...
Elkészítési idő:A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk, 2 részre vágjuk, vékonyra nyújtjuk, felforrósított teflonserpenyőben pár perc alatt megsütjük. (amikor elkezd hólyagosodni, akkor kell...
Elkészítési idő: