15 dkg porcukor + 1 ek cukor
20 dkg liszt
fél csomag sütőpor
25 dkg túró
3 tojás
3 dl tej
1 tk vanília eszencia
1 citrom reszelt héja
1 marék mazsola
k.b. 5 dkg vaj
Egy edényben összekeverjük a porcukrot, a lisztet és a sütőport. Egy másik edényben az 1 ek. cukorral habosra keverjük a tojásokat, utána hozzáöntjük a tejet.
Először csipet sóval keményre verjük a tojásfehérjét, beletesszük a tojássárgát, a cukort és a vanília eszenciát, majd a tejet.
Egy üveg (nagyobb fajta) tűzálló tálat alaposan kivajazunk. (Lehet sütni tepsiben is) Innentől viszont az ahogy esik úgy puffan, az elv. Semmit se szabad lesimítani, egyenletessé tenni!
A kivajazott tálba szórjuk a lisztes keverék felét. Rámorzsoljuk a túrót, viszonylag nagy galacsinokban, megszórjuk mazsolával, meglocsoljuk a tejföllel és ráreszeljük az (alaposan megmosott) citrom héját. Rászórjuk a maradék lisztes keveréket és az egészre ráöntjük a tojásos tejet.
Ahol lisztes foltok alakulnak ki, az ujjunkkal összekevejük és itt ott lenyúlunk az edény aljára is, hogy egyik összetevő se alkosson “vízzáró réteget”.
Tetejére “rávagdaljuk” a vajat.
Előmelegített, 150 fokos sütőben – ha túl forró a sütőd, résnyire hagyd nyitva az ajtót -40-45 percig sütöm.
Meg kell várni, hogy kihűljön, akkor összeáll, de mielőtt kivesszük a sütőből csináljunk egy tűpróbát. (Az edény alján mindig marad néhány lisztes folt, azért is jó az üvegtál, mert még nyersen lehet látni, hogy hova kell egy kis folyadékot juttatni.)
A tésztát sós vízben tedd fel főni. A paradicsomokat hámozd meg, pár szemet szeletelj fel. A fokhagymát törd át, és a feldarabolt paradicsommal, a sűrített paradicsommal, az olívao...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűhttp://www.amiakonyhambolkikerul.hu/news/porkolt-mashogy-sutoben/
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát sós forró vízben kifőzzük. Közben a sütőt előmelegítjük 200 Celsius fokra és a sajtot lereszeljük. Ha kész a tészta, leszűrjük. Hőálló tálba átöntjük a tésztát, 20 dk...
Elkészítési idő: 45perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat mérd egy edénybe dolgozd egyneművé. 15-20 percet pihentesd. Liszttel szórt nyújtófelületen sodorj rudat a tészta negyedéből, majd vágj belőle 1,5 cm hosszú darabo...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű