Családireceptkönyv.hu

Barátfüle


Írta:

Elk. idő: 90
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


• ½ kg burgonya
• liszt
• egy egész tojás
• 1 kávéskanál só
• 1 kávéskanál margarin
• 15 dkg búzadara
• szilvalekvár

Elkészítés:


Megfőzzük a burgonyát, és burgonyanyomón áttörjük. A margarinnal, tojással és sóval, valamint annyi liszttel, amennyit az anyag fölvesz, összedolgozzuk.
A tésztát gyúródeszkán vékonyra kinyújtjuk, és apró lekvárhalmokat helyezünk el rajta egy sorban, egymástól egyenlő távolságra. A lekváros csíkra a tésztát visszahajtjuk, majd barátfüle-szaggatóval kiszaggatjuk a négyszög alakú lekváros táskákat. Forró vízben megfőzzük. A búzadarát kevés zsiradékon olajbarnára pirítjuk, s ebben megforgatjuk a barátfülét. A tetejét meghintjük porcukorral.

Barátfüle

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Vajdasági sós tekercs
Vajdasági sós tekercs

Az 5 dkg élesztőt felfuttatjuk 2 dl cukros, langyos tejben. Amíg az élesztő felfut a lisztet kimérjük egy nagyobb keverőtálba, hozzáadjuk a már felfutott élesztőt és az 1 dl ola...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Sonka gomba kukorica rakott tészta (Sóbors)
Sonka gomba kukorica rakott tészta (Sóbors)

A tésztát főzzük félpuhára lobogó, sós vízben, mikor még picit roppanós a közepe, kapcsoljuk le alatta a lángot, szűrjük le, öblítsük át hideg vízzel, tegyük félre. A hagymákat pu...

Elkészítési idő: 35+25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Bea
Carbonara penne
Carbonara penne

Vágjuk a szalonnát apró kockákra, majd pirítsuk meg saját zsírjában. Ezt követően vegyük le a lángról, és nyomjuk hozzá a fokhagymagerezdeket. Öntsük rá a tejszínt, a sajtot, sózzu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hack Irén
Sonkás-kolbászos rakott tészta
Sonkás-kolbászos rakott tészta

A tésztát sós, olajos vízben főzd ki, majd szűrd le. A felkarikázott kolbászt a felcsíkozott sonkával kevés olajon futtasd meg egy serpenyőben, és add hozzá az apróra vágott hagymá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk