• ½ kg burgonya
• liszt
• egy egész tojás
• 1 kávéskanál só
• 1 kávéskanál margarin
• 15 dkg búzadara
• szilvalekvár
Megfőzzük a burgonyát, és burgonyanyomón áttörjük. A margarinnal, tojással és sóval, valamint annyi liszttel, amennyit az anyag fölvesz, összedolgozzuk.
A tésztát gyúródeszkán vékonyra kinyújtjuk, és apró lekvárhalmokat helyezünk el rajta egy sorban, egymástól egyenlő távolságra. A lekváros csíkra a tésztát visszahajtjuk, majd barátfüle-szaggatóval kiszaggatjuk a négyszög alakú lekváros táskákat. Forró vízben megfőzzük. A búzadarát kevés zsiradékon olajbarnára pirítjuk, s ebben megforgatjuk a barátfülét. A tetejét meghintjük porcukorral.
A szósz nagyjából annyi idő alatt készül el, míg a tésztát kifőzöm, így a víz felrakásával indítok. A húst fűszerezem, sózom, egy nagy tojással összedolgozom. Eddig előre is elkés...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zablisztet, vizet, tojást és az édesítőt összekeverjük. Forró palacsintasütőben kisütjük a palacsintákat 10g kókuszolaj felhasználásával. A végén a 10g fehérjeport minimális ví...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tészta hozzávalóit kimértem, a kenyérsütőbe tettem és elindítottam a dagasztás programot, ami másfél órás. Így adódott bő egy óra szabadfoglalkozás. 2. Majd elkészítettem a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót egy tálba öntjük, jól áttörjük (erre egy krumpli törőt használtam). Megszórjuk a sóval, elkeverjük a tejföllel, majd hozzáadjuk a réteslisztet. Ezután elmorzsoljuk benne a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű