8 kifli,
4 tojás,
25 dkg cukor,
5 dl tej,
1 csomag vaníliás cukor,
10 dkg dió,
3 dkg kakaó,
2 evőkanál baracklekvár,
2-3 dkg vaj
5 dkg mazsola
Kikeverjük a tojások sárgáját 15 dkg cukorral a vaníliás cukorral, és a tejjel felengedve, beleöntjük az egycentis karikákra vágott kiflit. Mikor a tejet magába szívta, összekeverjük 5 dkg cukorral elkevert kakaóval meg a durvára vágott dióval, és kivajazott tűzálló tálba öntjük.
Tetejére simítjuk a tojások kemény habbá vert fehérjét, amelyet a barackízzel a maradék 5 dkg cukorral ízesítettünk. Forró sütőbe toljuk, de a tűzet mérsékeljük, míg a hab szép rózsaszínű nem lesz. Ízlés szerint még tehetünk közé mazsolát is!
A cukros víz és tej langyos keverékébe belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk.Hozzáadjuk az olajat, a lisztet, végül a sót.Jól összedolgozzuk, ha szükséges (liszt függő) tegyünk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 200 fokra előmelegíteni. 12,5 dkg vaj (margarin) + 12 dkg cukor --> krémesre keverni 2 egész tojást hozzáadni, tovább keverni 16 dkg liszt + 1 kávéskanál sütőpor --> h...
Elkészítési idő: gyors Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk. 24×39-cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk. A tésztát le is hűthetjük,hogy jobban kezelhető legyen. Én,egyszerre tettem a tepsibe. A tésztá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű