- 6 db tojás,
- 8 ek liszt,
- 8 ek porcukor,
- 1 db vaníliás cukor,
- 1 db sütőpor,
Szétválasztott a tojások fehérjét a vaníliás cukorral habosra verjük, utána hozzáadjuk kanalanként a porcukrot. Óvatosan átkeverjük, utána szintén kanalanként a lisztet adagoljuk, amit már fakanállal keverünk bele és végül egyenként a tojások sárgáját a sütőporral együtt!
A sütőben 170 fokon, kb 30 perc alatt megsütjük. Tűprobát csinálni kell, ha tiszta a tű átsült a piskóta. 20 percig TILOS kinyitni a sütőt, mert össze esik a piskóta. Ha gondolod gyümölcsöt is lehet belerakni, ugyan úgy szép magas marad.
A szalalkálit 1 dl tejben feloldjuk. A lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd az összes hozzávalóból nem túl kemény tésztát gyúrunk. 4 részre osztjuk, nagy gáztepsi méretűre, el...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: Közepes8 tojás sárgáját, 30 dkg cukorral és 6 vaníliás cukorral és 15 dkg margarinnal habosra keverünk. 9 púpos kanál lisztet és a tojások felvert habját is belekeverjük, majd felöntjük 1...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA tésztához 5 tojássárgáját 5 evőkanál porcukorral, 1 csomag vaníliás cukorral kikeverünk, majd hozzáadunk 1 dl étolajat, 5 evőkanál lisztet, 1 csomag sütőport, 2 evőkanál kakaót é...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA vajat a cukor felével, a sóval, a vanillincukorral és a reszelt citromhéjjal habosra keverjük. A tojássárgákat apránként hozzáadjuk. A túrót és a tejfölt hozzákeverjük. A tojás...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű