• kb. 30 db babapiskóta (vastagfajta legyen, olyan, amelyik nem ázik el egy pillanat alatt)
• 50 dkg sárgabarack (legyen benne jó érett és félérett is)
• 2 nagy pohár tejföl (2 x 450 g) (kék dobozosat szoktam használni)
• 4 dl habtejszín
• 2 csomag vaníliás cukor vagy 1/2 teáskanál vanília őrlemény
• 20 dkg porcukor + 1 evőkanál cukor
A sárgabarackok harmadát nagyon kevés (1 evőkanál) cukorral lábasba teszem, tűzre teszem, kevergetem és felforralom, majd botmixerrel pépesítem. A végeredmény egy enyhén édes, friss sárgabaracklekvár. A többi barackot apró kockákra vágom és a langyosra hűlt sárgabarackpéphez keverem.
A tejfölt a tejszínnel, a cukorral és a vanília őrleménnyel (vagy a vaníliás cukorral) simára keverem. (Habverőt használok.)
Egy nagy tál aljára babapiskóta réteget teszek, 3 evőkanálnyit teszek rá a sárbararackos cuccból majd annyi krémet, hogy se a gyümölcs, se a babapiskóta ne látszódjon ki. Ezután újabb babapiskóta réteg következik, majd gyümölcs, majd a tejfölös krém. Az utolsó réteg krém legyen.
Én tettem a tetejére barackot, de ennek főleg fotózási oka volt. Azért nem jó barackot tenni a tetejére, mert amíg a babapiskóta megszívja magát nedvességgel – egy éjszaka alatt a hűtőben – a barack a vágási széleknél meg fog barnulni, ha levegő éri. Mielőtt hűtőbe kerül, mehet a folpack a tetejére.
Ennek a variációnak van téli változata is: a sárgabarackos réteget sárgabaracklekvárral kell felváltani, amibe egy jó marék apróra vágott, aszalt sárgabarack kerül.
A tésztát kifőzőm, hagyom kihűlni, az almákat szeletelem. A tojássárgáját habosra keverem a cukorral és a vanília esszenciával, ha már kétszeres a térfogata, belekeverem a főtt tés...
Elkészítési idő:A tojást a kristálycukorral és a vajjal (vagy margarinnal) habosra keverjük. Apránként hozzáadagoljuk a sütőporral és kakaóporral kevert, átszitált lisztet. Időnként öntünk a massz...
Elkészítési idő: 30 percCukrot,vajat és tojást kikeverni,hozzáadni a többit.Felét bele a tepsibe.Tölteléket össze keverni,rá a tésztára,majd a tészta másik felét rá. Tetejére csoki. 180fok.35 perc
Elkészítési idő: 60perc