250 g csokoládé
200 g vaj
100 g barna cukor
4 darab tojás
1 csipet só
1 tk vanília aroma
80 g liszt
30 g kakaó
A csokoládét a vajjal együtt vízgőz felett olvasszuk fel, ha elolvadt, tegyük félre hűlni. (vagy 1,5 perc a mikróban)
A cukrot tálba öntjük, hozzáadjuk a tojásokat, a vaníliaaromát és a csipet sót. Kézi robotgéppel erős fokozaton fehéredésig keverjük.
Ezután beleforgatjuk a csokis keveréket, majd a liszt és a kakaópor következik. Az alaposan elkevert tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, szépen eloszlatjuk, 180 fokos légkeveréses sütőben 25-40 perc alatt készre sütjük (attól függ, milyen magas a formában).
A piskótát leönteni a meleg tejjel. Joghurtot, cukrot, zselatint összekeverni, melegíteni. Tejszínt habfixel felverni. Ha a joghurt kihűlt, beleönteni a habot. Formába tölteni,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk könnyen nyújtható tésztává, ha szükséges, kevés tejet adunk hozzá. Tepsi (24×39 cm-es) hátán 3 lapot sütünk. A krémhez a tejet a kakaóval, a l...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűMegfőzzük a pudingot és szobahőmérsékletűre hűtjük. A meggybefőttet lecsepegtetjük. A margarint / vajat kivesszük a hűtőből és kisebb kockákra vágjuk, hogy minél előbb puha legyen....
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes