250 g csokoládé
200 g vaj
100 g barna cukor
4 darab tojás
1 csipet só
1 tk vanília aroma
80 g liszt
30 g kakaó
A csokoládét a vajjal együtt vízgőz felett olvasszuk fel, ha elolvadt, tegyük félre hűlni. (vagy 1,5 perc a mikróban)
A cukrot tálba öntjük, hozzáadjuk a tojásokat, a vaníliaaromát és a csipet sót. Kézi robotgéppel erős fokozaton fehéredésig keverjük.
Ezután beleforgatjuk a csokis keveréket, majd a liszt és a kakaópor következik. Az alaposan elkevert tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, szépen eloszlatjuk, 180 fokos légkeveréses sütőben 25-40 perc alatt készre sütjük (attól függ, milyen magas a formában).
A kekszet összedaráljuk, hozzáadjuk a mascarponet. Összekeverjük, majd kézzel alaposan összegyúrjuk. Kis gombócokat formázunk belőle, majd egyenként az olvasztott csokoládéba márt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A puhított margarint, az egész tojást és a porcukrot habosra keverem, hozzáadom a kakaóport, a lisztet és a sütőport. 2. Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntöm, aztán forrór...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat mixerrel összekeverem, egy közepes tortaformát kivajazok és lisztezek (vagy szilikonformát használok), és tűpróbáig sütöm 180 fokon. Még három nap után is puha és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy keverőtálban keverjük össze a liszteket és az élesztőt. Tedd a vizet, a tojást,a cukrot, a tejport, a sütőport, a sót és a szerecsendiót egy másik tálba, keverd össze mixerrel,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű