20x30-as tepsihez
15 dkg liszt
15dkg vaj
15dkg cukor
4 tojás
1 kk sütőpor
a fehérjét két kanál cukorral kemény habbá verjük, a sárgáját a vajjal és a többi cukorral habosra verjük, belekeverjük a lisztet , sütőport majd óvatosan beleforgatjuk a fehérjét.
sütőpapírral bélelt forma, 180 fokon sütni.
1. A sütőt melegítsük elő 160 fokra. 2. Egy kb 20×30 cm-es tepsit sütőpapírral béleljünk ki, ezt kenjük meg vajjal és szitáljunk rá porcukrot. 3. Keverjük el a lisztet, a di...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 175 fokra. Vajazzunk és lisztezzünk ki egy 24 centi átmérőjű kapcsos tortaformát, majd az aljába tegyünk sütőpapírt. A piskótalaphoz keverjük össze a lisztet...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tésztánál leírtakat kigyúrás nélkül egy kisebb tepsibe simítjuk (úgy ujjnyi tészta legyen). 2. Ráterítjük a vaníliás túrót, megszórjuk szeletelt mandulával (elhagyható), é...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA liszteket kimérjük, elvegyítjük benne a mandulát, a kakaóport, a mézeskalács fűszerkeveréket és a szódabikarbónát. Hozzáadjuk a mézet, a nyírfacukrot és a narancs reszelt héját....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű