1. A csokoládés anyag elkészítése
keményített zsír 200 g • porcukor 180 g • kakaó 80 g
Pára felett, gyenge tűzön felolvasztjuk a kemény zsírt, porcukrot, hogy ne forrjon fel.
A csokoládés anyag elkészítése
2. A diós töltelék elkészítése
kristálycukor 200 g • fekete kávé 0.05 l • közepes zsírtartalmú tej 1,5% 0.05 l • dió, darált 100 g • vaj 50 g • rum 0.05 l • mazsola
A cukrot, fekete kávét és tejet, három percig főzzük, hozzáadjuk a diót, egy ideig főzzük, majd hozzáadjuk a vajat, rumot és mazsolát.
A diós töltelék elkészítése
3.
A papírkosarak aljára csokoládés anyagot öntünk.
4.
A közepére diós tölteléket helyezünk és leöntjük a csokoládés anyag megmaradt részével.
5.
Ezután hagyjuk a suhajdákat kihűlni.
40 dkg sima lisztbe 2 cs. sütőport, pici sót keverni. Egy bögrébe 10 dkg vajat teszek, mikróban folyósitom, beleütök 2 egész tojást, 1 evőkanál kristálycukrot, és 6 dl tejet. Botmi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű2 tepsivel lesz. Zsírral kikenni, előmelegített sütőben kb. 20 percig sütni.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet langyosra melegítjük, a lisztet tálba szitáljuk, megsózzuk, és fészket készítünk a közepébe. Ebbe először cukrot, majd az élesztőt tesszük, és két dl tejet csurgatunk rá. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű