1. A csokoládés anyag elkészítése
keményített zsír 200 g • porcukor 180 g • kakaó 80 g
Pára felett, gyenge tűzön felolvasztjuk a kemény zsírt, porcukrot, hogy ne forrjon fel.
A csokoládés anyag elkészítése
2. A diós töltelék elkészítése
kristálycukor 200 g • fekete kávé 0.05 l • közepes zsírtartalmú tej 1,5% 0.05 l • dió, darált 100 g • vaj 50 g • rum 0.05 l • mazsola
A cukrot, fekete kávét és tejet, három percig főzzük, hozzáadjuk a diót, egy ideig főzzük, majd hozzáadjuk a vajat, rumot és mazsolát.
A diós töltelék elkészítése
3.
A papírkosarak aljára csokoládés anyagot öntünk.
4.
A közepére diós tölteléket helyezünk és leöntjük a csokoládés anyag megmaradt részével.
5.
Ezután hagyjuk a suhajdákat kihűlni.
Az áfonyát és a földimandula panírt késes aprítóban finomabb szemcséjűre dolgozzuk. Hozzáadjuk a többi anyagot. Összegyúrjuk. 12 x 20 centis szilikon forma aljába nyomkodjuk, majd...
Elkészítési idő:Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A liszteket egy tálba tesszük, hozzáadjuk a tojást, a vajat, a cukrot és az élesztős tejet. A maradék tejet is hozzáöntjük, majd a...
Elkészítési idő:A sütő bekapcsolása az első lépés. Semmi értelme később ezzel próbálkozni. Amíg a tésztát összeállítjuk, a sütő remélhetőleg eléri az ideális 180 °C-t. Az előzőleg jól lehűtött...
Elkészítési idő: 30 perc