8 dkg cukros mák
1 cs vaníliás cukor
1 cs sütőpor
35 dkg liszt
2 dl tej
17 dkg Rama
20 dkg cukor
2 tojás
citromhéj
baracklekvár
A tojásokat a cukorral és a puha Ramaval habosra keverjük.
Hozzátesszük a sütőporos lisztet és a vaníliás cukrot, majd a 1,5 dl tejet.
Ezután a tésztát kettévesszük és az egyik felébe keverjük a mákos és a fél citrom reszelt héját.
Ramaval kikent, lisztezett tepsibe öntjük felváltva a tésztákat.
Előmelegített sütőben, közepes hőfokon, 20-30 percig sütjük.
Ha kész, kiborítjuk, hűlni hagyjuk, majd kettévágjuk és baracklekvárral megkenjük.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját kikeverjük a cukorral. Óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot és az átszitált lisztet és sütőport. Sütőpapírral...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, és hozzáadjuk az 1 tk cukrot, 2 ek liszt összekeverem. Ha az élesztő felfutott, beleütjük a tojások sárgáját. A vajat felolvasz...
Elkészítési idő: 2 ó 20 perc Nehézség: KönnyűA meggyet megmossuk, kimagozzuk, összekeverjük az 1 csapott evőkanál cukorral, és félretesszük, amíg a tésztát összeállítjuk. A tésztához a vajat a cukorral és a tojással habosra...
Elkészítési idő: 1/2 óra Nehézség: KönnyűAz almát hámozzuk meg és vágjuk kockákra. Keverjük össze a két teáskanál fahéjjal Adjuk hozzá a lisztet, vajat, vaníliát, tejet, tojást, cukrot és sütőport majd keverjük össze a ho...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű