8 dkg cukros mák
1 cs vaníliás cukor
1 cs sütőpor
35 dkg liszt
2 dl tej
17 dkg Rama
20 dkg cukor
2 tojás
citromhéj
baracklekvár
A tojásokat a cukorral és a puha Ramaval habosra keverjük.
Hozzátesszük a sütőporos lisztet és a vaníliás cukrot, majd a 1,5 dl tejet.
Ezután a tésztát kettévesszük és az egyik felébe keverjük a mákos és a fél citrom reszelt héját.
Ramaval kikent, lisztezett tepsibe öntjük felváltva a tésztákat.
Előmelegített sütőben, közepes hőfokon, 20-30 percig sütjük.
Ha kész, kiborítjuk, hűlni hagyjuk, majd kettévágjuk és baracklekvárral megkenjük.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, a fehérjét külön felverjük csipet sóval. A cukros tojássárgához keverjük a lisztet, sütőport, túr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztben elkeverjük a porcukrot, sütőport és egy csipet sót. Belemorzsoljuk a vajat, és a tojássárgákkal valamint a tejföllel, könnyen gyúrható tésztát készítünk. Lehet, hogy kev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz egész tojásokat keverd habosra az édesítővel, legalább 4-5 percig, míg kifehéredik és kicsit megnő a térfogata. A száraz hozzávalókat vegyítsd el, majd felváltva add a folyadékk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejszínt kemény habbá verjük a porcukorral, hozzáadjuk a habfixet, és félretesszük. A vaníliapudingot kikeverjük a tejföllel, hozzáadjuk a citrom héját, levét, és az egészet a t...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű