30 dkg liszt
24 dkg margarin
1 tojás
2 evőkanál tejföl
2 evőkanál cukor
1 kg alma
Porcukor
Fahéj
vaníliáscukor
zsemlemorzsa
maréknyi vágott dió
A lisztből, a margarinból, a tojássárgájából, a tejfölből és a cukorból tésztát gyúrunk. Jól eldolgozzuk, majd 2 cipóra osztjuk és betesszük a hűtőbe kb. fél órára. Ezután tepsi nagyságúra nyújtjuk a cipókat. A kivajazott, lisztezett tepsi aljára tesszük az első tésztaréteget, szórunk rá kevés morzsát. Rászórjuk a reszelt almát, közben meghintjük fahéjjal és vaníliáscukorral. Az alma tetejére újra kevés morzsát hintünk, majd lefedjük a második cipóból kinyújtott tésztával. A tojásfehérjével megkenjük, majd villával megszúrkáljuk. Tetejére vágott diót hintünk. Előmelegített sütőben sütjük. Miután a sütőből kivettük, rögtön cukorral hintjük be, hidegen vágjuk fel.
Tészta A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a porcukrot, sót, margarint és elmorzsoljuk. A hideg tejbe morzsoljuk az élesztőt, belekeverjük a tojássárgát is. Hozzáöntjük...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KözepesFémtálban, gőzfürdő fölött, folyamatosan kevergetve megolvasztjuk a vajat és a csokit, amíg szép fényes krémet kapunk. A tálat levesszük a gőzről, majd egymás után hozzákeverjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat ( a mogyoró és a csokireszelék kivételével) konyhai robotgéppel jól összedolgozzuk és min. 1 percig a legmagasabb fokozaton verjük, majd hozzáadjuk az őrölt mogyorót...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMargarine oder Butter mit dem Handrührgerät geschmeidig rühren. Nach und nach Zucker, Vanillinzucker und Aroma unter Rühren hinzufügen, bis eine gebundene Masse entsteht. Ei etwa 1...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű