30 dkg liszt
24 dkg margarin
1 tojás
2 evőkanál tejföl
2 evőkanál cukor
1 kg alma
Porcukor
Fahéj
vaníliáscukor
zsemlemorzsa
maréknyi vágott dió
A lisztből, a margarinból, a tojássárgájából, a tejfölből és a cukorból tésztát gyúrunk. Jól eldolgozzuk, majd 2 cipóra osztjuk és betesszük a hűtőbe kb. fél órára. Ezután tepsi nagyságúra nyújtjuk a cipókat. A kivajazott, lisztezett tepsi aljára tesszük az első tésztaréteget, szórunk rá kevés morzsát. Rászórjuk a reszelt almát, közben meghintjük fahéjjal és vaníliáscukorral. Az alma tetejére újra kevés morzsát hintünk, majd lefedjük a második cipóból kinyújtott tésztával. A tojásfehérjével megkenjük, majd villával megszúrkáljuk. Tetejére vágott diót hintünk. Előmelegített sütőben sütjük. Miután a sütőből kivettük, rögtön cukorral hintjük be, hidegen vágjuk fel.
A túrót elkeverjük az olajjal, egy tojással, a vaníliás cukorral és a mézzel. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Tortaformába helyezzük, és hűvös helyre tesszük. Az almát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a margarinnal ,sóval elmorzsoljuk, majd a tejföllel rugalmas tésztává gyúrjuk.1 órát hideg helyen pihentetjük. Ezután nyújtjuk ki késfok vastagságúra, majd 8-10 cm átmérő...
Elkészítési idő: 2 Nehézség: KönnyűA cocomast, a cukkinit, a kakaóvajat, a vaníliát és a csipet sót turmixba teszem és simára keverem, majd összemelegítem majdnem forrásig. Közben a csokoládét is bele tördelem. Ez...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tésztából 2 lapot sütök 2. A krémnél a tejet a liszttel csomómentesen elkeverjük, és állandó kevergetés mellett felfőzzük ,majd lehűtjük. 3. Megtöltjük a lapokat.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű