30 dkg liszt
24 dkg margarin
1 tojás
2 evőkanál tejföl
2 evőkanál cukor
1 kg alma
Porcukor
Fahéj
vaníliáscukor
zsemlemorzsa
maréknyi vágott dió
A lisztből, a margarinból, a tojássárgájából, a tejfölből és a cukorból tésztát gyúrunk. Jól eldolgozzuk, majd 2 cipóra osztjuk és betesszük a hűtőbe kb. fél órára. Ezután tepsi nagyságúra nyújtjuk a cipókat. A kivajazott, lisztezett tepsi aljára tesszük az első tésztaréteget, szórunk rá kevés morzsát. Rászórjuk a reszelt almát, közben meghintjük fahéjjal és vaníliáscukorral. Az alma tetejére újra kevés morzsát hintünk, majd lefedjük a második cipóból kinyújtott tésztával. A tojásfehérjével megkenjük, majd villával megszúrkáljuk. Tetejére vágott diót hintünk. Előmelegített sütőben sütjük. Miután a sütőből kivettük, rögtön cukorral hintjük be, hidegen vágjuk fel.
A tésztához a hozzávalókat dagasztó gépben össze dagasztjuk,könnyen nyújtható tésztát kell kapnunk . Lisztezett felületen nyújtjuk ki,8 cm kiszúróval szaggatjuk ,töltjük kifli for...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA mandula kivételével mindent egy tálban jól összedolgozunk, ha nagyon ragaszkodó, kicsit lisztezzük a kezünket. A mandulát nagy tűzön enyhén megpirítjuk, azán belegyúrjuk a massz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesElőször összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd hozzákeverjük a nedves összetevőket is. Jó alaposan elkeverjük, majd beletöltjük egy tálba vagy bögrébe. A tetejét megszórjuk cs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krémhez a tejből és a búzadarából egy csipet sóval sűrű tejbegrízt főzünk. Félretesszük és hagyjuk teljesen kihűlni. A tésztához egy lábasban a tejet és a vajat kis lángon megol...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes