30 dkg liszt
24 dkg margarin
1 tojás
2 evőkanál tejföl
2 evőkanál cukor
1 kg alma
Porcukor
Fahéj
vaníliáscukor
zsemlemorzsa
maréknyi vágott dió
A lisztből, a margarinból, a tojássárgájából, a tejfölből és a cukorból tésztát gyúrunk. Jól eldolgozzuk, majd 2 cipóra osztjuk és betesszük a hűtőbe kb. fél órára. Ezután tepsi nagyságúra nyújtjuk a cipókat. A kivajazott, lisztezett tepsi aljára tesszük az első tésztaréteget, szórunk rá kevés morzsát. Rászórjuk a reszelt almát, közben meghintjük fahéjjal és vaníliáscukorral. Az alma tetejére újra kevés morzsát hintünk, majd lefedjük a második cipóból kinyújtott tésztával. A tojásfehérjével megkenjük, majd villával megszúrkáljuk. Tetejére vágott diót hintünk. Előmelegített sütőben sütjük. Miután a sütőből kivettük, rögtön cukorral hintjük be, hidegen vágjuk fel.
A sütőt 200 fokra kapcsoljuk. A hozzávalókat csomómentesre összekeverjük. Ezután egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát. Tetszőleges gyümölcsökkel kirakjuk a tetejét, és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz egészet összegyúrni.Ujjnyi vastagra nyújtani,tetejét bevágni,szaggatni.Lekenni tojással,megszórni sajttal. 180 fok kb.30 percig sütni
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit a tej és liszt kivételével egy tálban összekeverjük, majd apránként, felváltva keverjük hozzá a lisztet és tejet. Sima tésztát gyúrunk belőle. A tésztát a hűtő...
Elkészítési idő: kb 2óra Nehézség: KözepesEgy mély tálba ütöttem három tojást, egy mokkáskanál sóval és egy késhegynyi szódabikarbónával elkevertem. Ráöntöttem 0,5 l hideg tejet és fokozatosan állandó kevergetés közben ad...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű