30 dkg liszt
24 dkg margarin
1 tojás
2 evőkanál tejföl
2 evőkanál cukor
1 kg alma
Porcukor
Fahéj
vaníliáscukor
zsemlemorzsa
maréknyi vágott dió
A lisztből, a margarinból, a tojássárgájából, a tejfölből és a cukorból tésztát gyúrunk. Jól eldolgozzuk, majd 2 cipóra osztjuk és betesszük a hűtőbe kb. fél órára. Ezután tepsi nagyságúra nyújtjuk a cipókat. A kivajazott, lisztezett tepsi aljára tesszük az első tésztaréteget, szórunk rá kevés morzsát. Rászórjuk a reszelt almát, közben meghintjük fahéjjal és vaníliáscukorral. Az alma tetejére újra kevés morzsát hintünk, majd lefedjük a második cipóból kinyújtott tésztával. A tojásfehérjével megkenjük, majd villával megszúrkáljuk. Tetejére vágott diót hintünk. Előmelegített sütőben sütjük. Miután a sütőből kivettük, rögtön cukorral hintjük be, hidegen vágjuk fel.
Keverjük habosra a vajat a negyedannyival . Adjuk hozzá a tojás sárgáját és a vaníliát, keverjük össze, majd szitáljuk hozzá a lisztet is. Osszuk két egyenlő részre, az egyikhez...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjét a cukorral gőz felett sűrű habbá verjük. Közben pár csepp ecetet adunk hozzá. A tepsibe kis halmokat rakunk és gyenge de egyenletes tűznél sütjük ill. szárítjuk.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa dióbel felét ledaráljuk,másik felét dúrvára vagdossuk -a vajat +cukrot+ vaniliás cukrot símára keverjük -hozzáadjuk a tojásokat +kefirt + a lisztet amibe belekevertük a sütőpor...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűElőre készítsünk elő minden hozzávalót, illetve a tepsit is. A mandulát daráljuk le, aztán keverjük össze a porcukorral és a kakaóval, majd 4-5 kanalanként daráljuk le együtt újra...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz