1 kg szilva félbevágva
1 ek étkezési keményítő
12.5 dkg zsemlemorzsa
75 gr cukor
75 gr vaj
vaj a tál kikenéséhez
fahéj,cukor
Felolvasztjuk a 75 gr vajat
Egy pitetálat kivajazunk
A felezett szilvát megszórjuk cukorral ,fahéjjal
Megszórjuk a kanál étkezési keményítővel,és jól összedolgozzuk.
A szilvát beletesszük a formába,és elegyengetjük.
A felolvasztott vajhoz hozzáadjuk a cukrot és a morzsát,és jól összekeverjük.
A morzsát ráhalmozzúk a gyümölcsre,majd 30 percig sütjük.
Bár milyen más gyümölcse is süthető
A vajat habosra keverjük a porcukorral, hozzá keverjük a tojások sárgáját, majd beletesszük a lisztet, a sütőport, a reszelt citromhéjat, a csipetnyi sót és rugalmas tésztát gyúrun...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lisztet a sütőporral, a vajjal, a cukorral és az egész tojással, a reszelt citromhéjjal és a citrom levével alaposan összegyúrom. A tésztát vékonyra nyújtom, és belesimítom egy s...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókat egy keverő tálba teszem, és a gyümölcs kivételével összekeverem. 2. Sütőpapírral bélelt, kisebb tepsibe kiöntöm, a tetejére gyümölcsöt teszek és 180 fokon 35...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és géppel szép sima tésztává dagasztjuk. Ezután nyújtódeszkán vagy munkalapon három részre osztjuk. Két egyforma és egy kicsivel nagyobb gomb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű