50 gr víz
150gr cukor
150 gr tejpor
125 gr margarin
100 gr földimogyoró ( kikiriki)
100 gr fehér csokoládé
A vizet és cukrot felforralni ( 2-3 percig), hozzá adni a margarint, amikor félig elolvadt hozzá tesszük a fehér csokit és addig főzzük, amíg szép összeálló masszát kapunk, majd levesszük a tűzről, bele keverjük mixerrel a tejport ( hogy ne legyen csomós) a darabolt, vagy darált pörkölt földimogyorót ( ki hogy szereti) és hagyjuk hűlni.
Mivel a földimogyorós massza langyos, ebből 20 - 25 cm rudat formázunk, majd folpackal bélelt háromszög alakú formába, vagy inkább egy magasabb falú tepsi oldalára-aljára nyomkodjuk, hogy háromszöget képezzünk belőle, tetejét is lefedjük folpackal majd hűtőbe tesszük. Amikor megdermedt ( másnap) 1-1,5 cm szélesre szeleteljük fel.
Én daráltam a földimogyorót
A tojásfehérjét habbá verjük és egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, porcukrot, a lisztet, a sütőport, és végül az olvasztott margarint. Kikent, lisztezett tepsibe sütjük. K...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lisztet, szódabikatbónát és a sót jól összekeverjük. 2. Egy konyhai robotgépben habosítsuk fel a vajat, krémsajtot, cukrot, barnacukrot, amíg szép habos lesz. 3. Adjuk hozzá...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűKeverjük össze a hozzávalókat egy tálban, dolgozzuk össze amíg homogén massza lesz. Kevesebb cukrot is lehet hozzáadni, tetszés szerint, ki mennyire édesen szereti. Kenjük ki vajja...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA lisztet elkeverjük a szódabikarbónával + -margarint bele dörzsöljük + -porcukor + tojások + kakaó elkeverjük kevés tejjel össze gyurjuk -4 lapot sütünk a közepes tepsi hátán...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Közepes