50 gr víz
150gr cukor
150 gr tejpor
125 gr margarin
100 gr földimogyoró ( kikiriki)
100 gr fehér csokoládé
A vizet és cukrot felforralni ( 2-3 percig), hozzá adni a margarint, amikor félig elolvadt hozzá tesszük a fehér csokit és addig főzzük, amíg szép összeálló masszát kapunk, majd levesszük a tűzről, bele keverjük mixerrel a tejport ( hogy ne legyen csomós) a darabolt, vagy darált pörkölt földimogyorót ( ki hogy szereti) és hagyjuk hűlni.
Mivel a földimogyorós massza langyos, ebből 20 - 25 cm rudat formázunk, majd folpackal bélelt háromszög alakú formába, vagy inkább egy magasabb falú tepsi oldalára-aljára nyomkodjuk, hogy háromszöget képezzünk belőle, tetejét is lefedjük folpackal majd hűtőbe tesszük. Amikor megdermedt ( másnap) 1-1,5 cm szélesre szeleteljük fel.
Én daráltam a földimogyorót
A kakaót a cukorral és a vízzel sűrű sziruppá főzzük. A tűzről levéve gyorsan belekeverjük a vajat. Néhány percig hűlni hagyjuk és még dermedés előtt megkenjük a tortát, vagy más s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA margarint habosra verjük a cukorral és a vaníliával. Hozzákavarjuk egyenként a tojásokat, majd belekeverjük a tejet. Ezután beledolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet. Egy ka...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőkészítjük a hozzávalókat. Egy nagyobb tálban alaposan kikeverjük a tojás sárgáját a cukorral és a tejjel, hozzáadjuk a puha margarint, melyet korábban kiveszünk a hűtőből, és a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, 2 cipót formázunk, majd egyesével kinyújtjuk kb. 4-5 mm vastagságúra. 2 Éles késsel kis rombuszokat vágunk, majd mindegyikre 1 kanál s...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű