Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Omlós hókifli


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához:
40 dkg búzafinomliszt
20 dkg rétesliszt
1 dkg élesztő
2 kávéskanál cukor
20 dkg zsír
2-2,5 dl tejföl (a liszt minőségétől függően)
1 csipet só
A töltelékhez:
szilva lekvár vagy darált dió és lekvár keveréke
A forgatáshoz:
20 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:


Egy tálba mérjük a liszteket, hozzáadjuk a cukrot a sót, majd belemorzsoljuk az élesztőt, beletesszük a zsírt (én fele zsírt fele margarint raktam bele) és alaposan elmorzsoljuk. Majd annyi tejfölt adunk hozzá, amivel könnyen gyúrható, de nem ragacsos tésztát kapunk.

Kelesztés nélkül kissé lisztezett deszkára tesszük a tésztát és kb. fél cm vastagra nyújtjuk.

Egy kb. 6 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval vagy pohárral kiszaggatjuk a tésztát. A leeső részeket újra összegyúrjuk, majd kiszaggatjuk.

A kiszaggatott tészta korongokat kezünkkel kissé ellapítjuk, majd a tészta szélére teszünk a töltelékből.

Ráhajtjuk a közepére,lenyomkodjuk, végeit összecsípjük, majd kifli alakúra hajtjuk. Figyeljünk, hogy az összeillesztés alulra kerüljön!

A kész kifliket sütőpapíros vagy kivajazott tepsibe tesszük. 180 C fokon alsó-felső sütéssel 15 percig sütjük (ne süssük túl, maradjanak világos színűek!). Ha meg szeretnénk nézni, hogy megsültek e, akkor nézzük meg az aljukat.
A kristálycukrot a vaníliás cukorral összedaráljuk (én kávédarálóval szoktam), majd a még forró kifliket beleforgatjuk.

Omlós hókifli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Egészséges csokis keksz
Egészséges csokis keksz

A tojást verjük fel a választott édesítőszerrel, majd fokozatosan adjuk hozzá a kókuszolajat. Ezután keverjük össze a száraz alapanyagokat, vagyis a zabpelyhet, a kókuszlisztet, a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kriszta
Kókuszkocka (Rupáner)
Kókuszkocka (Rupáner)

1. A cukrot, a mézet és a tojásokat kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a puha vajat is, amivel alaposan összekeverjük. 2. Végül a tejet és a lisztes szódabikarbónát is hozzákeverjük, k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Sacko
Fehércsokoládé puding áfonyával és mandulával
Fehércsokoládé puding áfonyával és mandulával

Kevés tejjel a pudingport és a cukrot simára keverjük. A maradék tejet a tejszínnel felforraljuk, levesszük a tűzről, és hozzáöntjük a csomómentesen elkevert pudingport. Folytonos...

Elkészítési idő: fél óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Éva
Kókuszgerinc kakaós keksszel
Kókuszgerinc kakaós keksszel

A tejet felforraljuk a cukorral. Kevés tejet elvéve a lisztet csomómentesre keverjük, majd hozzáöntjük a forró tejhez. Tűzről levéve belekeverjük a vaníliás cukrot, to...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk