Tészta:
-6,5dkg darált dió
-1,5dkg tönkölybúzakorpa
-1dkg holland kakaópor
-4dkg lenmagliszt
-5dkg darált eritrit
-6,5dkg vaj
Töltelék:
-cukormentes sárgabarack lekvár
Bevonat:
-10dkg cukormentes étcsokoládé
-1kevés olaj
A diót a korpával egy kávédarálóba tesszük és ledaráljuk,majd az eritritet is porrá őröljük.Ezután a tészta hozzávalóit összegyúrjuk egy tálban majd 1 órára hűtőbe tesszük.
Ezután lenmagliszttel megszórunk egy szilikon nyújtólapot és kinyújtjuk a tésztát,egy fánk szaggatóval vagy egy pohárral kivágjuk.Én addig szoktam kinyújtani és szaggatni amíg el nem fogy a tészta.
Majd egy szilikonos sütőpapírral kibélelt tepsiben 220C-on néhány perc alatt készre sütjük ,vigyázni kell mert gyorsan sülnek.
Amikor kisültek ízlés szerint lekvárt kenünk a tésztakorongokra majd kettőt összeragasztunk.
Ezután a csokoládét gőz fölött felolvasztjuk,teszünk hozzá egy kevés olajat majd egy mártóvilla segítségével szépen bevonjuk a betöltött islereket.A tetejükre szórhatunk díszítésként egy kevés darált diót esetleg pisztáciát.
A cukrot, tojásokat, margarint és a lekvárt habosra keverjük. A lisztben elvegyítjük a sütőport és 18 evőkanál vízzel váltakozva hozzáadjuk az előző keverékhez. Kikent tepsire ön...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjék kivételével alaposan keverd össze a hozzávalókat, majd óvatosan add hozzá a csipet sóval kemény habbá vert fehérjéket is. Előmelegített 180 fokos sütőben kb 25 perc...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA porcukrot átszitáljuk. Kb. fél kilónyit tegyünk keverőtálba, és készítsünk a közepébe mélyedést. A zselatint keverjük el a vízben, majd vízgőz fölött melegítsük fel. Amikor már...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA tésztához a margarint keverjük habosra a porcukorral és a sóval, majd adjuk hozzá a tojások sárgáját. A csokoládét olvasszuk meg vízgőz felett, majd keverjük hozzá a...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz