Tészta:
-6,5dkg darált dió
-1,5dkg tönkölybúzakorpa
-1dkg holland kakaópor
-4dkg lenmagliszt
-5dkg darált eritrit
-6,5dkg vaj
Töltelék:
-cukormentes sárgabarack lekvár
Bevonat:
-10dkg cukormentes étcsokoládé
-1kevés olaj
A diót a korpával egy kávédarálóba tesszük és ledaráljuk,majd az eritritet is porrá őröljük.Ezután a tészta hozzávalóit összegyúrjuk egy tálban majd 1 órára hűtőbe tesszük.
Ezután lenmagliszttel megszórunk egy szilikon nyújtólapot és kinyújtjuk a tésztát,egy fánk szaggatóval vagy egy pohárral kivágjuk.Én addig szoktam kinyújtani és szaggatni amíg el nem fogy a tészta.
Majd egy szilikonos sütőpapírral kibélelt tepsiben 220C-on néhány perc alatt készre sütjük ,vigyázni kell mert gyorsan sülnek.
Amikor kisültek ízlés szerint lekvárt kenünk a tésztakorongokra majd kettőt összeragasztunk.
Ezután a csokoládét gőz fölött felolvasztjuk,teszünk hozzá egy kevés olajat majd egy mártóvilla segítségével szépen bevonjuk a betöltött islereket.A tetejükre szórhatunk díszítésként egy kevés darált diót esetleg pisztáciát.
a tojás sárgát a cukor felével elkevertem... a másik felét a tejjel és a vaníliákkal felforraltam.. majd a meleg tejet kanalanként kevertem a sárgákhoz... aztán vissza tettem a tűz...
Elkészítési idő:Tedd egy tálba a presszó kávét, és ízesítsd meg enyhén rumosra, és enyhén édesre a porcukorral, majd jó alaposan keverd össze. Most a babapiskóták közül a szülségesmennyiséget egy...
Elkészítési idő: 40 percVizes piskóta Ugyanúgy készül, mint a rendes piskóta, csak vékony kell, hogy legyen. Ahogy kiborítottuk a tepsiből, lehúzzuk a sütőpapírt és még azon melegen kiszaggatjuk, sűrűn...
Elkészítési idő: