Hozzávalók az alsó réteghez:
25 dkg mascarpone
3 dl habtejszín
3 evőkanál porcukor
3 tasak vaníliás cukor
A felső réteg:
40 dkg reszelt alma
3 evőkanál cukor
1 teáskanálnyi fahéj
10 dkg vaníliás keksz
A tetejére:
1 dl tejszínhab
1 evőkanál porcukor
1 evőkanál fahéj
A mascarponét összedolgozzuk a cukorral és a vaníliás cukorral, közben a habot felverjük, hozzáadjuk a habfixet. A mascarponés krémet belekeverjük és egy sütőformába simítjuk az egészet. A reszelt almát a cukorral együtt egy kis edénybe tesszük és folyamatos kevergetés mellett addig kavargatjuk amíg karamelizálódik. A kekszet összetörjük és hozzákeverjük a fahéjjal együtt. Kihűtjük és ráhalmozzuk a habos rétegre. Majd a maradék tejszínhabot is felverjük és eloszlatjuk a tetején. A cukrot és a fahéjat összekeverjük, megszórjuk vele a tetejét és lehűtjük, majd tálaljuk.
A tésztához 6 tojássárgát 12 dkg porcukorral kikeverjük. Hozzáadjuk a kakaót, egy evőkanál lisztet, a szódabikarbónát és a tojásfehérjék keményre vert habját. Sütőpapírral bélelt t...
Elkészítési idő:Meggyúrt tészta 3/4-ét tepsibe teszem . lekvárral jól megkenni , maradék tésztát berácsozom . Közepes tűznél kb 35 percig sütöm .
Elkészítési idő: 1 óra21 dkg. margarint,31 dkg. lisztet, 10 dkg. porcukrot, 3 tojás sárgáját összegyúrtam,sütőpapírral bélelt (26x36)cm-es tepsibe belesimítottam, ribizlilekvárral megkentem, de jó a mál...
Elkészítési idő:A tészta alapanyagait összegyúrjuk A tésztát elfelezzük, majd az egyik felet újra elfelezzük. A két kisebbik tésztát kinyújtjuk 3-4mm vastagságúra, és egy kb. 30x30cm-es tepsiben...
Elkészítési idő: 70 perc