Családireceptkönyv.hu

Csokoládés Krémes


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



Hozzávalók egy 27 x 38 cm-es tepsihez:
a tésztához:

2 evőkanál tej
1 dkg szalalkáli
30 dkg finomliszt
5 dkg keserű kakaópor
5 dkg porcukor
10 dkg vaj
1 tojás
2 evőkanál tejföl
a krémhez:

4 csomag étcsokoládé ízű pudingpor
25 dkg kristálycukor
1,5 l tej
10 dkg vaj


a tetejére:

porcukor
keserű kakaópor

Elkészítés:



A szalalkálit feloldottam a tejben.
A lisztet elkevertem a kakaóporral, gyúródeszkára szitáltam.
Hozzászitáltam a porcukrot is, majd beledaraboltam és elmorzsoltam benne a vajat.
A szalalkális tej, a tojás és a tejföl hozzáadásával egynemű tésztává gyúrtam, három részre osztva cipókká formáztam és folpackba csomagolva a cipókat 2 órára a hűtőbe tettem.
Pihentetés után a hűtőből kivéve egyenként tepsi méretű lappá nyújtottam a tésztacipókat, villával megszurkáltam és a tepsi időközben zsírozott, lisztezett hátoldalán megsütöttem őket.
Előmelegített, 190-200 fokos sütőben a sütési idő szűk negyedóra.
A sütőből kivéve sütőpapírra csúsztattam az első lapot, majd a másik két kisült lapot az elsőre helyeztem.
Amíg hűltek a lapok, elkészítettem a krémet: a pudingport nagy lábasba tettem, hozzáadtam a cukrot és a tejet, és közepes lángon, folytonos keverés mellett sűrű pudinggá főztem.
A tűzről lehúzva elkevertem benne a margarint.
Az első lapot magas falú tepsibe helyeztem - legjobb abba tenni, aminek a hátoldalán sültek a lapok -, ráöntöttem a forró puding felét.
Erre jött a második lap, majd a puding másik fele, végül a harmadik lap - ezt tehetjük fordítva is, így simább lesz a süteményünk teteje.
Egy éjszakán át hűlni, majd dermedni hagytam a süteményt.
Másnap kockákra vágtam, tetejét porcukorral - és sablon segítségével kakaóporral - díszítettem.

Csokoládés Krémes

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Jolánka
Placinta cu mere si blat cu unt
Placinta cu mere si blat cu unt

Mai intai, am pregatit umplutura. Am curatat de coaja merele si le-am dat pe razatoarea mare, apoi le-am pus in tigaia wok, am adaugat zaharul si le-am lasat sa se caleasca pana a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Csuri
Szilveszteri
Szilveszteri

1. A vajat a cukorral és a főtt tojások sárgájával habosra keverjük. 2. Egyesével hozzáadjuk az egész (nyers) tojásokat. 3. Simára keverjük. 4. Hozzáadjuk a sütőporral elkeve...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Puncs szelet
Puncs szelet

A piskótából levágunk egy akkora darabot, hogy a maradék kocka alakú maradjon. A kocka piskótát lapjában félbe vágjuk, a levágott darabot pedig, széttördeljük a babapiskótával együ...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Detty
Kefires lepény Rillától
Kefires lepény Rillától

A cukrot a tojással habosra keverni, (fehérje habnak, bele a cukor, végül a toj.sárgája.) Ezután hozzáadjuk a többi anyagot. Kivajazott lisztezett tepszibe öntjük, megszórjuk a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk