20 dkg cukor
25 dkg margarin
40 dkg liszt
3 egész tojás
2 csomag vaníliás cukor (kb 2 dkg)
1 csomag sütőpor (kb 1 dkg)
1/2 dl tej
1 dkg kakaó
2 cl rum
reszelt narancs-, vagy citromhéj ízlés szerint
A hozzávalókat egy tálban összekeverni, majd egy kisebb tepsiben 190 fokra előmelegített sütőben készre sütni. Ha kihűlt porcukorral meghinteni, és felszeletelni. Trükkök, tippe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMielőtt elkezdjük a munkát, a vajat (vagy margarint) tegyük a mélyhűtőbe, akár előző nap. A hozzávalókból a vaj kivételével a kenyérsütő gépben tésztát dagasztunk, majd a hűtőbe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjét kemény habbá verjük és fokozatosan belekeverjük a kristálycukrot és vaníliacukrot. Ha már a hab kemény és fényes, hozzáadjuk a felvert tojássárgát, végül óvatosan b...
Elkészítési idő: 30 perc + hűtés Nehézség: NehézA hideg vajat lereszeljük a a sajtreszelőn és 20 percig puhulni hagyjuk. Az élesztőt, a cukorral langyos tejben felfuttatjuk. A vajat a liszttel, cukorral, sóval elmorzsoljuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű