10 dkg méz
15 dkg puha bio vaj
3 házi tojás
20 dkg teljes kiőrlésű liszt (lehet részben zabliszttel vagy rizsliszttel is készíteni)
1 mokkáskanál fahéj
1 csomag szulfátmentes sütőpor
1-2 evőkanál joghurt
kb 40 dkg érett sárgabarack
1. A puha vajat a mézzel keverjük habosra.
2. A tojássárgáját egyesével dolgozzuk hozzá.
3. Ehhez a lágy masszához keverjük a sütőporos lisztet és a fahéjat. Ha nagyon sűrű, tehetünk bele egy kevéske joghurtot.
4. A tojásfehérjét verjük fel kemény habbá. Apránként foragssuk a sűrű tésztához.
5. Egy 24x24 cm-es kocka tortaformát zsírozzunk ki, majd simítsuk bele a tésztát.
6. A sárgabarackot magozzuk ki, vágjuk fel, majd jó sűrűn tegyük a tésztára. Szórjuk meg kókuszcukorral és fahéjjal.
7. Előmelegített sütőben (180 fok) kb. 35 perc alatt megsütjük (tűpróba).
8. Mielőtt felszeleteljük, hagyjuk kihűlni.
A félig felvert fehérjéhez kanalanként hozzáadjuk a porcukrot, a rumot és és kemény habbá verjük. Utána jön bele a többi. Lassú tűznél sütjük. -) Néha - ha marad nyúl vagy mikulás...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát kikeverjük a hozzávalókból, beleszórjuk a meggyet is, majd sütőpapírral bélelt formába öntjük, és kb. 30 perc alatt, 180 fokos sütőben megsütjük. Püspökkenyér formában ne...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy serpenyőbe beletenni a cukrot és a diót, majd elkezdeni melegíteni. Amikor már a cukor elkezd megolvadni, mérsékelni kell a lángot. Ezután állandó keverés mellett addig kara...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA száraz hozzávalókat: liszt, porcukor, vaníliás cukor, citrom reszelt héja, összekeverjük, majd összemorzsoljuk a margarinnal. Ezután hozzáadjuk a tojás sárgáját és ezzel jól össz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű