Hozzávalók
A tésztához
50 dkg liszt
3 dkg élesztő
3 dl tej (kb)
1,5 dl étolaj
1 tk. só
1 kk. cukor
A töltelékhez
20 dkg vaj
2 ek. kakaópor
cukor ízlés szerint
1 tasak vaníliás cukor
lkészítés:
Az élesztőt a tejben kevés cukorral felfuttatjuk, majd a tészta hozzávalóival jól kidolgozzuk, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. 20 percig pihentetjük, majd 6 cipót formálunk belőle. Egy cipót kerekre kisodrunk, erre kenjük a tölteléket. Töltelék: a puha vajat a cukrokkal és a kakaóval krémesre keverjük. Erre teszünk egy másik, kerekre nyújtott lapot, egy picit a nyújtófával elegyengetjük, majd 12 cikkre vágjuk és kifliket sodrunk belőle. A többi cipót ugyanígy készítjük el. Sütőlapra helyezzük és előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.
Megjegyzés:
Ugyanezt készíthetjük sósan is, ekkor a vajat kevés sóval és reszelt sajttal keverjük krémesre és ezt kenjük a lapok közé.
A vajat a kétféle cukorral, sóval, tojással, krémesre keverjük, majd hozzákeverjük a zabpehellyel és sütőporral elkavart lisztet. A tésztát golyókat formázzunk, enyhén ellapítjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tepsit kibéleljük sütőpapírral, a sütőt előmelegítjük 180 C°-ra. A liszttel összekeverjük a sütőport. A vajat, a kristálycukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük, egyenként...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojás fehérjét felverjük, a többi hozzávalót jól összekeverjük, utoljára adjuk hozzá a habot, ezzel óvatosan keverük össze. Tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt felkockázzuk, mázba mártju...
Elkészítési idő: 2,5-3 óra Nehézség: KönnyűPlace peaches in an 8 x 8 inch baking dish In a food processor, combine almond flour and salt Pulse in butter, maple syrup, and vanilla Sprinkle topping over fruit Bake at 350°...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű