a tésztához:
25 dkg Rama margarin
20 dkg kristálycukor
5 tojássárgája
csipet só
40 dkg liszt
1 csomag sütőpor
a töltelékhez:
2 csomag vaníliaízű pudingpor
8 csapott evőkanál kristálycukor
5 dl tej
40 dkg tejföl
5 tojásfehérje
1 citrom reszelt héja
a tetejére:
porcukor
Először a tölteléket készítettem el: a pudingporokat lábasba szórtam, hozzáadtam a cukrot, majd a tejet is apránként, csomómentesre keverve.
A szokott módon sűrű pudingpot főztem belőle.
Még forrón hozzákevertem a tejfölt.
A tojások fehérjéből kemény habot vertem, ezt is a tejfölös pudinghoz adtam, óvatosan, nem keverő, inkább csak átforgató mozdulatokkal, hogy ne törjem össze a habot.
A tölteléket reszelt citromhéjjal ízesítettem.
A sütőt előmelegítettem 180 fokra.
A tésztához gépi habverővel elkevertem a margarint a kristálycukorral, majd egyesével hozzáadtam a tojássárgákat is.
A sütőporral elkevert lisztet a gyúródeszkára szitáltam, ízesítettem pici sóval, majd hozzáöntöttem a margarinos-tojásos masszát.
Egynemű tésztává dolgoztam, közben alaposan liszteztem a deszkát.
A tésztát kb. 60-40 % arányban két részre osztottam.
A tepsit kibéleltem sütőpapírral, a nagyobbik tésztacipót még a deszkán ellapítottam, majd átemeltem a tepsibe és kézzel nagyjából egyforma vastagságban szétnyomkodtam/elosztottam a tepsi alján.
Erre került a töltelék.
A kisebbik tésztacipóból tésztarudakat sodortam, és rácsosan a töltelékre rakosgattam.
Az előmelegedett sütőben kb. 35 perc alatt sült készre.
Amikor kihűlt, porcukorral szórtam meg a tetejét, kockákra vágva tálaltam.
. 27 x 38 cm-es tepsi
Szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjét pedig egy csipet sóval elkezdjük habbá verni, majd amikor közepesen kemény a hab, akkor hozzáadunk 1 evőkanál porcukrot és kemény habbá verjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 180 C-ra (légkeverésesnél 165 C-ra) előmelegítjük. A formát kivajazzuk és zsemlemorzsával alaposan megszórjuk. A tojást habosra keverjük a kristálycukorral. Hozzákeverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat ketté választjuk, a sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük. Egy másik tálban a sárgáját a cukorral alaposan kikeverjük, majd a habhoz adj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a hólabdákat készítettem el, amihez a vízből és a kristálycukorból szirupot főztem, majd hűlni hagytam. Amikor kihűlt, összedolgoztam a kókuszreszelékkel, a tejporral és a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű