a tésztához:
25 dkg Rama margarin
20 dkg kristálycukor
5 tojássárgája
csipet só
40 dkg liszt
1 csomag sütőpor
a töltelékhez:
2 csomag vaníliaízű pudingpor
8 csapott evőkanál kristálycukor
5 dl tej
40 dkg tejföl
5 tojásfehérje
1 citrom reszelt héja
a tetejére:
porcukor
Először a tölteléket készítettem el: a pudingporokat lábasba szórtam, hozzáadtam a cukrot, majd a tejet is apránként, csomómentesre keverve.
A szokott módon sűrű pudingpot főztem belőle.
Még forrón hozzákevertem a tejfölt.
A tojások fehérjéből kemény habot vertem, ezt is a tejfölös pudinghoz adtam, óvatosan, nem keverő, inkább csak átforgató mozdulatokkal, hogy ne törjem össze a habot.
A tölteléket reszelt citromhéjjal ízesítettem.
A sütőt előmelegítettem 180 fokra.
A tésztához gépi habverővel elkevertem a margarint a kristálycukorral, majd egyesével hozzáadtam a tojássárgákat is.
A sütőporral elkevert lisztet a gyúródeszkára szitáltam, ízesítettem pici sóval, majd hozzáöntöttem a margarinos-tojásos masszát.
Egynemű tésztává dolgoztam, közben alaposan liszteztem a deszkát.
A tésztát kb. 60-40 % arányban két részre osztottam.
A tepsit kibéleltem sütőpapírral, a nagyobbik tésztacipót még a deszkán ellapítottam, majd átemeltem a tepsibe és kézzel nagyjából egyforma vastagságban szétnyomkodtam/elosztottam a tepsi alján.
Erre került a töltelék.
A kisebbik tésztacipóból tésztarudakat sodortam, és rácsosan a töltelékre rakosgattam.
Az előmelegedett sütőben kb. 35 perc alatt sült készre.
Amikor kihűlt, porcukorral szórtam meg a tetejét, kockákra vágva tálaltam.
. 27 x 38 cm-es tepsi
A tésztához a tojások fehérjét habbá verjük a cukorral, majd hozzáadjuk az olajat, a lisztet, a morzsát és a sütőport. Kikent, lisztezett tepsibe öntjük, a tetejét vágott dióval me...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKöszönöm szépen mindenkinek!recept:tészta:22 dkg liszt,12 dkg vaj,2 tojássárgája,6 dkg porcukor,10 dkg tejföl,1 csapott kiskanál sütőpor,1 vaníliás cukor,citromhéj,csipetnyi só.öss...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 18 dkg mogyorót/mandulát ledarálom, az egész szemeket félbe vágom. A darált mogyoróhoz/mandulához hozzáadom a cukrot, a keményítőt, a tojás fehérjét /nem kell felverni/ és a néh...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűJó tömör fényes habot kell verni. 80 fokon légkeveréssel kb 90 percet szárítottam.
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz