a tésztához:
25 dkg Rama margarin
20 dkg kristálycukor
5 tojássárgája
csipet só
40 dkg liszt
1 csomag sütőpor
a töltelékhez:
2 csomag vaníliaízű pudingpor
8 csapott evőkanál kristálycukor
5 dl tej
40 dkg tejföl
5 tojásfehérje
1 citrom reszelt héja
a tetejére:
porcukor
Először a tölteléket készítettem el: a pudingporokat lábasba szórtam, hozzáadtam a cukrot, majd a tejet is apránként, csomómentesre keverve.
A szokott módon sűrű pudingpot főztem belőle.
Még forrón hozzákevertem a tejfölt.
A tojások fehérjéből kemény habot vertem, ezt is a tejfölös pudinghoz adtam, óvatosan, nem keverő, inkább csak átforgató mozdulatokkal, hogy ne törjem össze a habot.
A tölteléket reszelt citromhéjjal ízesítettem.
A sütőt előmelegítettem 180 fokra.
A tésztához gépi habverővel elkevertem a margarint a kristálycukorral, majd egyesével hozzáadtam a tojássárgákat is.
A sütőporral elkevert lisztet a gyúródeszkára szitáltam, ízesítettem pici sóval, majd hozzáöntöttem a margarinos-tojásos masszát.
Egynemű tésztává dolgoztam, közben alaposan liszteztem a deszkát.
A tésztát kb. 60-40 % arányban két részre osztottam.
A tepsit kibéleltem sütőpapírral, a nagyobbik tésztacipót még a deszkán ellapítottam, majd átemeltem a tepsibe és kézzel nagyjából egyforma vastagságban szétnyomkodtam/elosztottam a tepsi alján.
Erre került a töltelék.
A kisebbik tésztacipóból tésztarudakat sodortam, és rácsosan a töltelékre rakosgattam.
Az előmelegedett sütőben kb. 35 perc alatt sült készre.
Amikor kihűlt, porcukorral szórtam meg a tetejét, kockákra vágva tálaltam.
. 27 x 38 cm-es tepsi
Elkészítés: 1. A tojássárgákat habosra keverjük 20 dkg cukorral és 10 evőkanál vízzel. 2. A lisztet elkeverjük a dióval és a sütőporral és az előzőekhez adjuk. 3. A tojásfehérjé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindent hozzávalót robotgéppel összedolgozunk és vajazott, lisztezett tepsiben tűpróbáig sütünk. Porcukorral megszórva, vagy lekvárral megkenve tálaljuk.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA lisztbe keverjük a sütőport, a csipet sót, a citrom héjat, elmorzsoljuk a margarinnal, és összegyúrjuk a 3 tojássárgájával, és annyi tejföllel, hogy jó kemény tésztát kapjunk. Ké...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz omlós tésztához a margarint elmorzsolom a liszttel, majd hozzáadom a porcukrot, a vaníliás cukrot, a 2 tojássárgáját, a tejfölt, a reszelt citromhéjat és egy csipet sót. Gyors...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű