25 dkg liszt, 15 dkg zsír, 1 sütőpor, 10 dkg porcukor, 2 tojás sárgája, 1
vaníliás cukor, kevés tej. A habhoz: 2 tojás fehérje, 20 dkg cukor, 25 dkg darált dió.
A tepsi előkészítéséhez zsír, liszt. A sütemény tetejére vaníliás porcukor.
A zsírt elmorzsoljuk a liszttel, cukorral, vaníliás cukorral, sütőporral, és a tojások
sárgájával. Annyi tejet öntünk hozzá, hogy összeálljon a tészta. Ezután lisztezett gyúródeszkán vékonyra kinyújtjuk.
A tepsit kizsírozzuk és enyhén meglisztezzük.
A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan belekeverjük a darált diót.
A kisnyújtott tésztából kisebb pogácsaszaggatóval, vagy pohárral korongokat nyomunk, és a sütőlapra helyezzük. Teáskanálnyi diós habot teszünk rá, és előmelegített sütőben megsütjük.
Még langyosan megszórjuk vaníliás porcukorral.
Nagyon finom, szapora, sokáig eltartható sütemény.
Kis lábosban forrásig melegítjük a tejet, lehúzzuk a tűzről és hozzákeverjük a kefírt. Nagy keverőtálba tesszük, belemorzsoljuk az élesztőt, beleszórjuk a cukrot és hagyjuk 5 perci...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat és a felaprított étcsokoládét összeolvasztjuk. A tojásokat fehéredésig keverjük a nádcukorral és a vaníliakivonattal. A csokoládés vajat a tojásos keverékhez adjuk, elkever...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást kikeverjük a cukorral , vanil. cukorral . Hozzá keverjük az összetört banánt , reszelt almát és az olvasztott vajat . Majd apránként hozzá adagoljuk a sütőporral , sóval e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vizet beleöntjük egy kis lábasba, hozzáadjuk a Rama margarint, kakaót és összeforraljuk. A tűzről levéve hozzáadjuk a lisztet, szódabikarbónát és a cukrot, majd jól összekeverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű