Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Paulette


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg liszt, 15 dkg zsír, 1 sütőpor, 10 dkg porcukor, 2 tojás sárgája, 1
vaníliás cukor, kevés tej. A habhoz: 2 tojás fehérje, 20 dkg cukor, 25 dkg darált dió.
A tepsi előkészítéséhez zsír, liszt. A sütemény tetejére vaníliás porcukor.

Elkészítés:


A zsírt elmorzsoljuk a liszttel, cukorral, vaníliás cukorral, sütőporral, és a tojások
sárgájával. Annyi tejet öntünk hozzá, hogy összeálljon a tészta. Ezután lisztezett gyúródeszkán vékonyra kinyújtjuk.
A tepsit kizsírozzuk és enyhén meglisztezzük.
A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan belekeverjük a darált diót.
A kisnyújtott tésztából kisebb pogácsaszaggatóval, vagy pohárral korongokat nyomunk, és a sütőlapra helyezzük. Teáskanálnyi diós habot teszünk rá, és előmelegített sütőben megsütjük.
Még langyosan megszórjuk vaníliás porcukorral.
Nagyon finom, szapora, sokáig eltartható sütemény.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
SZILVÁS GALETTE
SZILVÁS GALETTE

A vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd gyorsan beledolgozzuk a többi hozzávalót. A kész tésztát fóliába csomagoljuk, és betesszük a hűtőbe 30-60 percre. A szilvát kimagozzuk, és...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Csokis keksz
Csokis keksz

1. A szobahőmérsékletű vajat keverjük habosra a cukorral. 2. Adjuk a vajhoz egyenként a tojásokat. Ha az egyiket teljesen elkevertük, jöhet a másik! 3. Apránként adagoljuk a lisz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Epres-túrós rétes
Epres-túrós rétes

Elkészítés: 1. A tésztához a lisztet, a tojást, az olajat, citromlét és a sót annyi langyos vízzel gyúrjuk össze, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk. Cipót formálunk belőle,...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Túrós bedobálós (Zé)
Túrós bedobálós (Zé)

Egy tálban összekeverjük a réteslisztet, a cukrot, és a sütőport. Az almákat megpucoljuk, feldaraboljuk, és megszórjuk a fahéjjal. Majd a nedves hozzávalókat is összekeverjük: a to...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk