Tészta:
40 dkg liszt
15 dkg cukor
2 dkg kakaó
1 sütőpor
1 tojás
1-2 dl tej
Krém:
2 dl tej
1 kanál liszt /tejet a lisztel felfőzöm/
25 dkg margarin
25 dkg cukor
2 cl rum /margarin,cukor,rum habosra keverem/
1. A tésztából 2 lapot sütök
2. A krémnél a tejet a liszttel csomómentesen elkeverjük, és állandó kevergetés mellett felfőzzük ,majd lehűtjük.
3. Megtöltjük a lapokat.
Beleöntjük egy fóliával bélelt tepsibe, majd a tetejét beszórjuk az alábbi ízesítőkkel: 5-6 szem összedarabolt dió, mogyoró, mandula, ízlés szerint mazsolát, birsalmasajtot, cukroz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 180 fokra előmelegítjük. A fehérjéket kemény habbá verjük, hozzácsorgatunk egy kis citromlevet, beletesszük a sót. A porcukrot beleszitáljuk a habba és tovább verjük, se...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket a fele cukorral kemény habbá verjük. A sárgákat a maradék cukorral és a vízzel alaposan kikeverjük. A liszthez hozzáadjuk a sütőport,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a cukorral és kb 1 dl tejjel felfuttatom. Egy tálba öntöm a lisztet, a közepébe egy mélyedést csinálok, abba beleütöm a tojásokat, hozzáadom az olajat, a sót, a vajat m...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes