Tészta (20×30 cm-es tepsihez):
6 tojás
9 dkg Dia Wellness -50 % szénhidrátcsökkentett liszt
4 dkg Dia Wellness negyedannyi édesítő
2 ek. (15 g) natúr, cukrozatlan kakaópor
fél csg. (6 g) sütőpor
0,5 dl (45 g) folyékony kókuszolaj
Túrókrém:
0,5 kg zsírszegény túró
15 dkg natúr görög joghurt
3 dkg Dia Wellness negyedannyi édesítő
1 csomag zselatin fix)
Narancsos zselé:
4 dl cukormentes szénsavas narancs üdítő
10 dkg Dia Wellness főzős vanília pudingpor
2 dkg Dia Wellness negyedannyi édesítő
Tészta:
A tojásokat kettéválasztjuk, és a tojásfehérjéket az édesítőszerrel kemény habbá verjük.
A tojáshabba óvatosan belekeverjük a tojások sárgáit, majd a sütőporral és a kakaóporral elkevert lisztet beleszitáljuk, beleforgatjuk.Végül vékony sugárban,folyamatos keverés mellett belecsorgatjuk a kókuszolajat.Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt készre sütjük és kihűtjük.
.
A túrókrémhez a zsírszegény túrót összekeverjük a natúr joghurttal és az édesítőszerrel. Ha zselatin fix-szel dolgozunk, akkor a zselatin fixet is belekeverjük a cukormentes túrókrémbe. Ez után a cukormentes túrókrémet a kihűlt tésztára kenjük és kb. fél órára hűtőbe tesszük.
Ez alatt elkészítjük a cukormentes narancs zselét: a cukormentes szénsavas üdítőből, a pudingporból és az édesítőből sűrű krémet főzünk. A kész, de még forró narancs zselét levesszük a tűzről és folyamatos keverés mellett pár percig hűlni hagyjuk, majd a túrókrém tetején egyenletesen szétkenjük. Szeletelés előtt 2-3 órára hűtőbe rakjuk.
100 Gr:
122 kcal,
7 g szénhidrát,
8 g fehérje,
6,5 g zsír.
A lisztet elkeverjük a sütőporral.A tojások sárgáját az olvasztott margarint a sót két fajta cukorral tejet citromhéját jól keverjük össze és adjuk a liszthez.A fehérjét verjük hab...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a ganache-t készítem el. A habtejszínt a mézzel felforralom, majd a Lapsang Souchong teából egy teáskanálnyit a forró tejszínhez keverek, és lefedve állni hagyom 7-8 percig...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. 6 tojássárgáját 6 dkg kristálycukorral és a 2 ek vízzel habosra jól kikeverjük. 2. 6 tojásfehérjét 6 dkg kristálycukorral kemény habbá verünk. 3. A sütőport a liszttel e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLereszeljük a citrom héját, felolvasztjuk a vajat, majd visszahűtjük. A szárazanyagokat összekeverjük. A tojásokat habosra verjük a cukrokkal, a vaníliakivonattal és a reszelt cit...
Elkészítési idő: 30 p Nehézség: Könnyű