25 dkg liszt
12 dkg cukor
1/2 tk. sütőpor
1 tojás
12 dkg vaj
1 cs. só
krémek:diós-együtt sül a tésztával, a többivel a kész tésztát tölteni
citromos
csokis
kakaós
Először a száraz hozzávalókat keverjük össze,majd mehet hozzá a vaj,tojás. Éjszakára hűtőben pihen.Vékonyra nyújtani, 1 cm nagyobbra,
mint a forma. Az alját megszurkálni. 180 fok kb.10 perc.
Krém:diós: -forma,tészta,1 kk .lekvár,40 dkg darált dió,20 dkg cukor,4 tojásfehérjehab.190 fok 15-20 perc
-citrom: 3 citrom leve és héja,4 tojás,10 dkg cukor sűrűre főzni,hűlni, bele 10 dkg vaj
-csokis: 10 dkg étcsoki,1 dl tej olvasztani.-40 g cukor, 500 g tejszínnel felverni,1/2 dl rum. A kettőt összekeverni.
-kakaós: 3 tojás,4 ek.cukor gőz felett sűrűre főzni,-2 tk.kakaó,hűl,-15 dkg vaj, 1/2 dl rum
Elkészítés: A tojásokból 2 db piskótát sütünk./2 db 4 tojásos/ Az egyik piskóta sárga legyen, a másik barna / ezt kakaóval készítsük el/. A kihűlt piskótákból - pogácsa szaggató...
Elkészítési idő:A mascarponét összedolgozzuk a cukorral és a vaníliás cukorral, közben a habot felverjük, hozzáadjuk a habfixet. A mascarponés krémet belekeverjük és egy sütőformába simítjuk az eg...
Elkészítési idő: 1 óraA tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét felverjük habnak, a sárgáját alaposan kikeverjük a cukorral, majd beletesszük a sütőporral elkevert lisztet, kakaót, olajat. Átke...
Elkészítési idő: 1