menu

Családireceptkönyv.hu

Espresso Chocolate Cake


Írta:

Elk. idő: 55 perc
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


FOR THE CAKE

2/3 cup flour
2 tbsp cocoa powder, unsweetened
1/4 cup sugar
1/4 tsp salt
1 tsp baking powder
2 tbsp butter, room temperature
4 oz apple sauce
1/2 cup yogurt
1/2 tsp vanilla extract
1 egg
2 tbsp semi sweet chocolate, melted
2 tbsp instant espresso powder mixed in 3 tbsp warm water
cooking spray
your favorite chocolate bar, to shave as toppings, optional
FOR THE ICING

1 1/3 cups heavy cream / whipping cream
4 oz mascarpone
3 tbsp cocoa powder
2/3 cup powdered sugar
1/2 tsp coffee extract (Nielsen – massey is my favorite brand)
1/2 tsp vanilla extract

Elkészítés:


Pre heat the oven to 350F.

Grease two 6-inch round cake pans with cooking spray. Cut out parchment paper to the diameter of the pans and place them inside the pans. Spray on top of the parchment paper as well.

Add the flour, cocoa powder, sugar, salt and baking powder to the bowl of a stand mixer and mix a little on low speed until just combined.

Now add the butter, yogurt, vanilla extract, egg, espresso and the melted chocolate to it and beat on medium speed until well combined.

Pour this, divided evenly, into both the prepared cake pans. Bake in the oven for 20-25 mins or until a cake tester / toothpick when inserted comes out clean.

Take out and let it cool in the pans over a wire rack.

Now for the icing, clean out the stand mixer bowl and wipe to dry. Add the cream and mascarpone and whisk till they combine. Add the cocoa powder, powdered sugar and the vanilla and coffee extracts and whisk till it forms stiff peaks.

Place one of the cooled cakes on a cake stand. Apply the icing on top of it with a spatula and even out. Place the other cake on top of it and apply the rest of the icing on top of the cake and all around it. Smoothen it out as much as you can.

Shave some chocolate all over the cake, cut and serve!

Espresso Chocolate Cake

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Éva
A legjobb házi rétesek
A legjobb házi rétesek

A liszteket egy tálba szitáljuk. A meleg vízben feloldjuk a sót és hozzákeverjük az ecetet. A liszthez hozzáadjuk a zsírt, összemorzsoljuk vele, hozzáadjuk a tojást, és apránként a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Bounty nyers meggyes (paleo)
Bounty nyers meggyes (paleo)

Egy mély szögletes vagy kerek edényt béleljünk ki fóliával. A kókuszreszeléket osszuk ketté, mert az egyik fele lesz a vaníliás réteg, a másik pedig a csokoládés. A fehér reszelé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: A Család
Zserbógolyó
Zserbógolyó

Elkészítés A darált háztartási kekszet és a diót összekeverjük a sárgabaracklekvárral. Golyókat formázunk belőle, majd fél órára a hűtőbe tesszük. Az étcsokit felolv...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Citromgolyó sütés nélkül
Citromgolyó sütés nélkül

A kekszet késes aprítóval ledaráljuk vagy zacskóba téve sodrófával ránehezedve szétmorzsoljuk. A citrom héját lereszeljük, levét kifacsarjuk. Ha túl leveses, akkor nem kell az öss...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk