Tészta
• 5 tojássárgája
• 20 dkg vaj
• 20 dkg cukor
• 5 dkg kakaó
• 25 dl tej
• 30 dkg liszt
• 1 sütőpor
• csipetnyi só
Hab
• 5 tojásfehérje
• 20 dkg kristálycukor
• csipetnyi só
• áfonya, málna vagy ribizli lekvár (12-15 ek)
A vajat és a cukrot jól kikeverjük , hozzáadunk egyenként a tojás sárgákat és egy kicsi sót. Hozzáadunk a lisztet, tejet, sütőport, kakaót.
• Lassú tűznél sütjük 10 percig.
Kivesszük a sütőből és melegen megkenjük a lekvárral és 5 tojásfehérjéből, 20 dkg cukornak a kemény habjával. • Lassú tűznél sütjük meg 10-15 percig. Kihűlve tálaljuk.
1.10 dkg Rama, 15 dkg kristálycukor, 2 evőkanál méz, 0,5 dl tej, 1 db tojás, 1 cs. sütőpor: ezeket gőz fölött felolvasztom, majd hűlés után 50 dkg lisztet teszek bele és jól összeg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA magokat durvára őröljük. A cukrozott narancshéjat apró darabokra vágjuk. Egy lábasban a vajat, a tejszínt és a cukrot (folyamatosan keverve) összeforraljuk, majd...
Elkészítési idő: 27 perc Nehézség: KönnyűA sütőt 180 C fokra előmelegítjük. Lágy habbá verjük a tojásfehérjéket, majd kanalanként hozzáadjuk a cukrot, legvégül a kukoricakeményítőt, a kakaóport és az ecetet. Kemény, fénye...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, vékonyan a formába nyomkodjuk, kisütjük. (Én 180 fokon 20 percig sütöttem- sütőfüggő!). A krémhez a tejet és a lisztet csomómentesre keverjük,...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes