Tészta
• 5 tojássárgája
• 20 dkg vaj
• 20 dkg cukor
• 5 dkg kakaó
• 25 dl tej
• 30 dkg liszt
• 1 sütőpor
• csipetnyi só
Hab
• 5 tojásfehérje
• 20 dkg kristálycukor
• csipetnyi só
• áfonya, málna vagy ribizli lekvár (12-15 ek)
A vajat és a cukrot jól kikeverjük , hozzáadunk egyenként a tojás sárgákat és egy kicsi sót. Hozzáadunk a lisztet, tejet, sütőport, kakaót.
• Lassú tűznél sütjük 10 percig.
Kivesszük a sütőből és melegen megkenjük a lekvárral és 5 tojásfehérjéből, 20 dkg cukornak a kemény habjával. • Lassú tűznél sütjük meg 10-15 percig. Kihűlve tálaljuk.
A vízből 1 evőkanálnyit tégy félre. A többihez keverd a kakaóport, a tejszínt és a cukrot. Lassú tűzön, nagyjából 20 percig folyamatos kevergetés mellett főzd, amíg kissé sűrűsödni...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 6 tojásos piskótát a szokott módon elkészíted. Amikor megsült a piskóta és még meleg, nedves konyharuhára borítom, majd feltekerem és így hagyom egy percet. Visszatekerem, megk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összes alapanyagot gőz felett kikeverjük, majd hűtőbe tesszük megdermedni. Golyókat formálunk belőle, a közepükbe mandulát nyomunk (a mandulát leforrázzuk, akkor kö...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesEgy lábasba tesszük a vajat, barna cukrot, csokicseppet és a kakaót. Mikor felolvadt és egynemű a massza, félrehúzzuk és beledolgozzuk a tojást, a sóval és szódabikarbónával elkeve...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű