menu

Családireceptkönyv.hu

Túrós rózsa


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:



50 dkg liszt
2 dl langyos tej
10 dkg olvasztott vaj
1 tojás
2,5 dkg élesztő
10 dkg cukor
1 kávéskanál só

töltelékhez:

25 dkg túró
10 dkg cukor
1/2 citrom reszelt héja
5 dkg mazsola (elhagyható)

kenéshez: 1 tojás villával enyhén felverve
adíszítéshez: porcukor

Elkészítés:


A tejben egy evőkanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt. (Megvárjuk, hogy a tej tetején vastag, halványbarna hab képződjön.)A lisztbe szórjuk a sót, a maradék cukrot, beleöntjük az élesztős tejet, a tojást és az olvasztott (de nem forró) vajat, majd az egészből sima, az edény falától elváló tésztát gyúrunk. A tésztát konyharuhával letakarjuk, és minimum fél óra alatt duplájára, két és félszeresére kelesztjük. A töltelékhez a hozzávalókat összekeverjük. Mikor a tészta megkelt, 3-4 mm vastagra nyújtjuk, és kb. 10 cm átmérőjű körlapokat szaggatunk belőle. Minden második korong közepébe egy teáskanálnyi tölteléket halmozunk, majd a mellékelt fázisfotók szerint megformázzuk a süteményeket. Ezután sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, felvert tojással enyhén megkenjük, és 15-20 percet kelesztjük. Végül 180-200 fokos sütőben kb. 30 perc alatt arany barnára sütjük. Tálalás előtt megszórhatjuk porcukorral.
tölteléknek diót, mákot, gesztenyét, sütésálló lekvárt is használhatunk.

Túrós rózsa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Blahó Klárika  almás pitéje
Blahó Klárika almás pitéje

A töltelékhez hámozzuk meg és reszeljük le a 2 kg almát. Kicsit nyomkodjuk ki a levét.Tegyünk bele kb. 2 kávéskanál fahéjat, izlés szerint cukrot, darált diót, mazsolát. Kicsit meg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Anna
Tantestület mákosa
Tantestület mákosa

A hozzávalókból kevert tésztát készítünk, közepes tepsibe sütjük. Ha kihűlt, 3 lapra vágjuk, és az alábbi krémmel és meggyszósszal töltjük. Tejszínes krém A tejet forrni tesszük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csikoska
Csikoska

A sárga piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük az édesítő anyaggal, majd hozzáforgatjuk a darált mandulát és a vaníliát. A tojásfehérjét csipetnyi sóva...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Négercsók
Négercsók

Ha valakinek sikerül beszerezni kis, kerek ostyalapocskákat, természetesen ezt a lépést kihagyhatja. :) Én csak nagy ostya lapot kaptam, így picit több munkám volt az előkészülette...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk