- 200 g teljes kiőrlésű réteslap (Tante Fanny 3*2 lap)
A túrós töltelék hozzávalói:
- 500 g félzsíros túró
- 3 csepp folyékony édesítő
- 1 csomag reszelt citromhéj, de használhattok friss citromhéjat is
- 2 kanál tejföl
Az almás töltelék hozzávalói:
- 1 kg alma
- 3 csepp folyékony édesítőszer
- 1 csomag reszelt citromhéj
- 1 kanál őrölt fahéj
A kenéshez:
- 1 db tojássárgája
- 50 ml étolaj
◾️Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
◾️Hozzáadjuk a fahéjat, a citromhéjat és 3 csepp édesítőszert, majd félrerakjuk.
◾️A túrót összekeverjük a tejföllel, a citromhéjjal és 3 csepp édesítővel.
◾️2 db réteslapot egy konyharuhára terítünk, majd a lapok között nagyon vékonyan ecset segítségével bekenjük őket olajjal.
◾️Amikor ezzel kész vagyunk, elkezdjük megtölteni a réteseinket.
◾️A lap alsó részébe halmozzuk valamelyik töltelékünket, majd a konyharuha segítségével jó szorosan feltekerjük.
◾️Ugyanezt a műveletet ismételjük meg a maradék 2*2 réteslapunk esetében, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a réteseinket.
◾️A megmaradt olajjal összekeverjük a tojássárgáját, majd ezzel kenjük meg a réteseket, s ezután 180 C fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük őket, de a sütőtől is függ, úgyhogy érdemes nézegetni 😊.
Por édesítővel meghintve tálaljuk.
Jó alaposan kidolgozom a tésztát...letakarva pihentetem kb. 20 percig. Majd kinyújtom,megkenem a zsír 1/3 részével...hajtogatom..hűtőben pihentetem 2 órát.. Ezt 3* ismétlem. Egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindent alaposan összekeverni. Sütőpapírral bélelt tepsiben kb. 25 percig kell vagy tűpróbáig sütni
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA vízben felolvasztjuk a vajat, majd a lisztet, a szódabikarbónát és a sót hozzákeverjük. Addig főzzük, amíg a sűrű massza az edény falától el nem válik. Langyosra hűtjük, majd az...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA piskótához a tojásokat kettéválasztom a fehérjét elkezdem habbá verni ha félig felvertük hozzáadagolom a cukrot és kemény habbá felverjük,majd a robotgépünket lejjebb vesszük és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű