40 dkg cukor
40 dkg tejpor (nem cukrozott)
3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
13 dkg vaj
1,5 dl víz
20 dkg földimogyoró/dió
A cukrot és a kakaóport egy edénybe tesszük, összekavarjuk a vajjal, felöntjük a vízzel. Felforraljuk, 1-2 percig főzzük, majd levesszük a tűzhelyről és belekeverjük a tejport. Minél tovább főzzük, annál szilárdabb lesz a csokoládé, ezért nem szabad túlfőzni. Jól össze kell dolgozni, mert egy elég sűrű masszát kapunk, figyeljünk rá, hogy csomómentes legyen. Egy tepsit, vagy sütőformát kikenünk vajjal és beleöntjük a masszát, jól elsimítjuk. A mogyorót, vagy a diót kisebb darabokra törjük és rászórjuk, meg is nyomkodhatjuk, hogy jusson mindenhová bőven. Ezután 4-5 órán át pihentetjük, majd szeletelhetjük.
A tészta: A tojások sárgáját kikavarni cukorral, és a felvert fehérjét a lisztel és a sütőporral együtt belekavarni. A tetejére szórni a meggyet,és megsütni, A krém: Amíg sül...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat mixerrel összekeverem, egy közepes tortaformát kivajazok és lisztezek (vagy szilikonformát használok), és tűpróbáig sütöm 180 fokon. Még három nap után is puha és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűZuerst das Wasser zum Kochen bringen und in den Zucker einrühren. Nun die Eier und den Honig in die Rührschüssel der Küchenmaschine geben, das Salz zugeben und etwa 3 bis 4 Minute...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat egy tálba leütjük, hozzáadjuk a cukrokat, kakaóport és kézi habverővel alaposan kikeverjük. Apránként hozzáadjuk az olajat, jól elkeverjük, majd a lisztet, sütőport és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű