30 dkg liszt
12 dkg zsír
12 dkg cukor
1 sütőpor
pici só
1 tojássárgája
tejföl amennyit felvesz
Töltelék : 6 db nagyobb alma
fahéj
kristálycukor ízlés szerint
1 vaníliáscukor
étolaj
A hozzávalókból nyújtaható tészták készítek. Hűtőbe rakom amíg elkészítem az alma tölteléket.
A reszelt almát pici étolajon dinsztelem.
Hozzáadom a fahéjat és kihűtöm.
Amíg hűl addig kinyújtom a tésztát : 2 egyforma lapot.
Sütőpapíros tepsibe rakom az egyiket, megszúrkálom és ráöntöm a kihűlt almát amibe kristálycukrot raktam ízlés szerint.
Rárakom a másik lapot,megszúrkálom és 180 fokos előmelegített sütőben szép barnára sütöm.
Csak kihűlés után szelhető.
Isteni finom.
A dinsztelt almába azért nem rakom bele dinszteléskor a cukrot mert sok levet enged.
Mielőtt rákenem a tésztára akkor rakom bele mert így nem ázik el a tészta.
A puha banánokat egy villával szétnyomkodjuk. Az almákat lereszeljük. Összekeverjük a többi hozzávalóval. Akár a palacsintát, egy palacsintasütőben kisütjük őket, de ne...
Elkészítési idő:A fél vaníliarúdból kikapart vaníliamagokat és a mézet a habtejszínhez adjuk, és forrásig melegítjük. Az apró darabokra tört fehér csokoládét a vaníliás-mézes tejszínbe dobjuk és...
Elkészítési idő:A tojásokat a cukorral és a puha Ramaval habosra keverjük. Hozzátesszük a sütőporos lisztet és a vaníliás cukrot, majd a 1,5 dl tejet. Ezután a tésztát kettévesszük és az egyik f...
Elkészítési idő: 40-45 perc