30 dkg liszt
12 dkg zsír
12 dkg cukor
1 sütőpor
pici só
1 tojássárgája
tejföl amennyit felvesz
Töltelék : 6 db nagyobb alma
fahéj
kristálycukor ízlés szerint
1 vaníliáscukor
étolaj
A hozzávalókból nyújtaható tészták készítek. Hűtőbe rakom amíg elkészítem az alma tölteléket.
A reszelt almát pici étolajon dinsztelem.
Hozzáadom a fahéjat és kihűtöm.
Amíg hűl addig kinyújtom a tésztát : 2 egyforma lapot.
Sütőpapíros tepsibe rakom az egyiket, megszúrkálom és ráöntöm a kihűlt almát amibe kristálycukrot raktam ízlés szerint.
Rárakom a másik lapot,megszúrkálom és 180 fokos előmelegített sütőben szép barnára sütöm.
Csak kihűlés után szelhető.
Isteni finom.
A dinsztelt almába azért nem rakom bele dinszteléskor a cukrot mert sok levet enged.
Mielőtt rákenem a tésztára akkor rakom bele mert így nem ázik el a tészta.
A tesztahoz valokat összegyurjuk és 1 órára hűtőbe tesszük. Utánna nagyon jól lisztezett deszkán kinyujtjuk és karikákat vágunk belőle. 180 fokon kb 7 percig sütjük őket.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 160 fokra légkeverés nélkül, alsó-felső mód (140 fok légkeveréssel) és egy 20 cm-es tortaformát sütőpapírral kibélelünk. A vajhoz öntjük a tejet és felforrósí...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyűsütök két lapot 35x40 s. papírral kibélelt tepsiben sárga lap: 4 tojás, 8 dkg porcukor, 8 dkg finom liszt, 4 gr sütőpor -barna lap: 4 tojás, 8 dkg porcukor, 6 dkg liszt, 2 dkg ka...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes