25 dkg sovány túró, 1-2 evőkanál light mascarpone
lovely sweet édesítő ízlés szerint
2 db tojás
10 ml vanília- v. rumaroma
1 ek cukrozatlan kakaópor
A túrót elkeverjük a tojások sárgájával, s hozzáadjuk az édesítőt és egy pici aromát
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, s összekeverjük a túrós masszával.Ezt követően kehelybe tesszük rétegezve. Túrós krém, majd kevés kakaópor, ismét túrókrém, s így tovább. A tetejét fahéjjal és kakaóporral szórjuk meg.
A tej 90%-át a cukorral feltesszük melegedni. A maradék 10%-ban elkeverjük a pudingport. Ahogy a tejben a cukor elolvadt és már meleg, beleöntjük a pudingos alapot és a citromok...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepesméretű tepsibe tű próbáig sütjük. Ha kihűlt lapjában ketté vágjuk és a következő krémmel megtöltjük. Túrókrém: 50 dkg túró, 10 dkg tejszínes krémsajt, 1 citrom reszelt héja,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kalácsot felszeleteljük. A tojássárgákat kikeverjük a 4,5 dkg cukorral, hozzáadjuk a tejet és a vanília kikapart magjait. Beleáztatjuk a kalácsszeleteket, és 15 percre f...
Elkészítési idő: 20+45 perc Nehézség: KönnyűAz őzgerincformát folpack-kal kibéleljük, hagyjunk rá jól, hogy majd a végén be tudjuk takarni a kész süteményt! A gesztenyét a vajat a rummal kézzel, de még jobb, ha robotgéppel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű