5 tojás
5 ek liszt
5 ek porcukor
fél csomag sütőpor
1 üveg Extra Jam (lekvár)
fél tábla ét bevonó
1 ek olaj
Az öt tojássárgáját habosra keverjük a porcukorral, a tojások fehérjét habbá verjük, a lisztben elkeverem a sütőport. A kikevert tojássárgájához adjuk a sütőporos lisztet, a felvert habot, majd sütőpapírral bélelt gáztepsiben 180 fokon kb. 15 perc alatt (tűpróba!) megsütjük.
Ha megsült, úgy ahogy van, papírostól egy nedves konyharuhára téve feltekerjük. Egy kicsit úgy hagyjuk, majd levesszük róla a konyharuhát és a sütőpapírt, és a piskótát megkenjük a lekvárral. Visszatekerjük.
Tetejére felolvasztjuk a fél tábla ét csokit 1 ek olajjal, és rákenjük. Kis időre tegyük a hűtőbe, majd lehet szeletelni
1. A tészta alapanyagait kevés tejjel összekeverjük, tésztát készítünk belőle és három (lehetőleg) egyforma lapot sütünk belőle. (Ne nyújtsuk túl vastagra, mert a sütőpor még emel...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézMegkelesztem utana osszegyurom nyujtom pogiszaggatoval kiazaggatom Dejot vettem, 5kanal dejohoz raktam 3kanal cukrot. Az aranygaluskat nem a sodo bolonditja meg, hanem az h ebbe...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lisztet, a margarint és a tojás sárgájákat összegyúrjuk a tejjel és cukorral felfuttatott élesztővel. Kettő cipót formálunk belőle és 20 percig pihentetjük. A tojások fehérjét...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyű1.Tészta: a hozzávalókból sütünk egy piskótát. 2.Krém 1.: összekeverjük a hozzávalókat és rákenjük a kihűlt piskótára. 3.Krém 2.: Pudingot főzünk a hozzávalókból, majd ha kihűlt,...
Elkészítési idő: 60-90 Nehézség: Könnyű