Hozzávalók a tésztához:
20 dkg liszt
8 dkg barna cukor
2 teáskanálnyi cukrozatlan kakaópor
5 dkg vaj
1 tojás
A töltelékhez:
10 dkg cukor
15 dkg földimogyoró
10 dkg dió
4 dl tej
1 csomag karamelles pudingpor
A tetejére
15 dkg étcsokoládé
1 teáskanálnyi v
A tészta alapanyagait egy tálba tesszük és jól összegyúrjuk. Majd kinyújtjuk és kivajazott tepsibe tesszük, 160 fokon 15 percen át sütjük. Közben a pudingport és a cukor összekeverjük a tejjel és feltesszük főni. Azért használunk kevesebb tejet mint amennyi szükséges, hogy sűrűbb legyen a puding és karamellesebb legyen az íze. A diót és a mogyorót összetörjük, vagy ledaráljuk és mikor a puding elkészült belekeverjük. Mikor már langyos megkenjük vele a lapot és fél órára hűtőbe tesszük. A csokoládét vízgőz fölött megolvasszuk és belekeverjük a vajat, majd a krém tetején elsimítjuk. Még legalább 1 órán át hűtőben pihentetjük és szeletelhetjük is.
A vajat és a lisztet elmorzsoljuk, hozzáadjuk a porcukor-sütőpor-dió van. cukor keveréket, végül a rummal egynemű tésztává gyúrjuk. Gyors mozdulatokkal dolgozzunk, hogy a zsiradék...
Elkészítési idő: 3 Nehézség: KönnyűA tésztához Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. Egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, olajat, élesztős tejet, és alaposan összegyúrjuk. Letakarva, meleg...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: NehézA tojásokat kettéválasztottam, a fehérjét habbá vertem, a sárgáját habosítottam a cukorral. Hozzáadtam a sütőporral kikevert rizslisztet, alaposan átkevertem, majd óvatosan belefor...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. Az élesztőt egy kanál cukorral felfuttatjuk a langyos tejben. 2. A lisztet beleszitáljuk egy mély tálba, hozzáadjuk a sót, és belereszeljük egy citrom héját – szárazon összeke...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű