menu

Családireceptkönyv.hu

Diós-mogyorós szelet


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók a tésztához:

20 dkg liszt
8 dkg barna cukor
2 teáskanálnyi cukrozatlan kakaópor
5 dkg vaj
1 tojás

A töltelékhez:

10 dkg cukor
15 dkg földimogyoró
10 dkg dió
4 dl tej
1 csomag karamelles pudingpor

A tetejére

15 dkg étcsokoládé
1 teáskanálnyi v

Elkészítés:


A tészta alapanyagait egy tálba tesszük és jól összegyúrjuk. Majd kinyújtjuk és kivajazott tepsibe tesszük, 160 fokon 15 percen át sütjük. Közben a pudingport és a cukor összekeverjük a tejjel és feltesszük főni. Azért használunk kevesebb tejet mint amennyi szükséges, hogy sűrűbb legyen a puding és karamellesebb legyen az íze. A diót és a mogyorót összetörjük, vagy ledaráljuk és mikor a puding elkészült belekeverjük. Mikor már langyos megkenjük vele a lapot és fél órára hűtőbe tesszük. A csokoládét vízgőz fölött megolvasszuk és belekeverjük a vajat, majd a krém tetején elsimítjuk. Még legalább 1 órán át hűtőben pihentetjük és szeletelhetjük is.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Éva
Isler
Isler

A vajat és a lisztet elmorzsoljuk, hozzáadjuk a porcukor-sütőpor-dió van. cukor keveréket, végül a rummal egynemű tésztává gyúrjuk. Gyors mozdulatokkal dolgozzunk, hogy a zsiradék...

Elkészítési idő: 3
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szezámmagos minikiflik
Szezámmagos minikiflik

A tésztához Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. Egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, olajat, élesztős tejet, és alaposan összegyúrjuk. Letakarva, meleg...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Veres
bögrés piskóta
bögrés piskóta

A tojásokat kettéválasztottam, a fehérjét habbá vertem, a sárgáját habosítottam a cukorral. Hozzáadtam a sütőporral kikevert rizslisztet, alaposan átkevertem, majd óvatosan belefor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
FAHÉJAS CSIGA
FAHÉJAS CSIGA

1. Az élesztőt egy kanál cukorral felfuttatjuk a langyos tejben. 2. A lisztet beleszitáljuk egy mély tálba, hozzáadjuk a sót, és belereszeljük egy citrom héját – szárazon összeke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk