Hozzávalók a lapokhoz:
10 tojás fehérje
35 dkg porcukor
4 evőkanál liszt
30 dkg darált dió
1 tasak(7 g)szalalkáli.
Krém:
10 tojássárga
20 dkg porcukor
250 g vaj
2 tasak vaníliás cukor.
Tetejére:
10 dkg cukor
50 g vagdalt dióbél.
Keverjük a Ricottához az édesítőszert, adjuk hozzá a durumlisztet, a tejszínt, a tojást és a citrom reszelt héját. Mossuk meg a cseresznyét, magozzuk ki, felezzük, keverjük óva...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: NehézEgy pohár tejbe keverünk annyi capuccinóport, mintha meginni szeretnénk. Cukor ne legyen benne, ezután tányérba öntsük ki, ne pohárban legyen! A tejfölt a kristálycukorral, vaní...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a langyos cukros tejben felfuttatjuk, a lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd az összes többi hozzávalóval jól összedolgozzuk. A tésztát 2felé vesszük, majd pihentet...
Elkészítési idő: 2-2,5 óra Nehézség: KözepesA csokoládét gőz felett olvaszd fel, majd tedd félre. A puha vajat keverd habosra a porcukorral, a vaníliás cukorral, dolgozd hozzá az egész tojást, utána pedig a lisztet is. Ha a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű