A tésztához:
385 g liszt
80 g margarin vagy vaj
120 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
50 ml tej
1 db tojás (M-es)
1 ek. méz
8 g Dr. Oetker Szalalkáli
A pudinghoz:
2 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding csokoládés
100 g cukor
1000 ml tej
A díszítéshez:
porcukor
Előkészítés:
A hatlapos süteményhez 6 darab kb. 20x30 cm méretű lapot sütünk. A sütőt előmelegítjük.
Alsó-felső sütés: kb. 180°C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tésztához:
A kimért hozzávalókat és a feloldott szalalkálit egy nagy tálba tesszük. Konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 1 percig keverjük, majd az egészet kézzel homogén tésztává gyúrjuk.
A tésztát kb. 25 cm-es hengerré sodorjuk és késsel hat egyenlő részre vágjuk. Lisztezett munkalapon egyenként kinyújtjuk kb. 20x30cm méretű lapokká. A tésztalapokat az előkészített tepsibe helyezzük, a sütő középső részébe toljuk és egyesével megsütjük.
Sütési idő: kb. 4-5 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A pudinghoz:
A pudingporokat és a cukrot kevés tejjel (kb. 200 ml) simára keverjük. A maradék tejet felforraljuk, levesszük a tűzről és hozzáöntjük a csomómentesen elkevert pudingport. Folytonos keverés közben az egészet legalább 1 percig forraljuk (alacsonyabb fokozaton).
A tésztalapokat egymásra rétegezzük úgy, hogy egy-egy lapon kb. 5 púpozott evőkanál meleg pudingot egyenletesen eloszlatunk, az utolsó lap kivételével. Ezt követően a felsőlapot is ráhelyezzük, és kézzel kissé lenyomjuk. Annak érdekében, hogy a lapok jól megpuhuljanak, a kész süteményt legalább
14-16 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Fogyasztás előtt porcukorral meghintjük és tetszés szerint szeleteljük.
Tipp:
Ha még csokisabb süteményt szeretnénk a Dr. Oetker Eredeti puding csokoládés helyett, használhatunk Dr. Oetker Eredeti puding étcsokoládést.
A hozzávalókat összekeverjük, picit hagyjuk állni, majd forró palacsintasütőben kisütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A hozzávalókat egy keverőtálba belerakom és jól összedolgozom, gyúrom kézzel, majd gombóc formájúra formázom. Az étolajat felmelegítem, de nem túl forróra, mert...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta: A hozzávalókat jól összedolgozom, majd kivajazott, lisztezett tortaformában, előmelegített sütőben kb. 20 percig sütöm. Kiveszem a formából - vigyázva, hogy össze ne tör...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz15 dkg porcukor ( vagy kevesebb, vagy cukorpótló) 15 dkg étcsoki 3 dkg liszt 4 tojássárgája 1-2 dkg vaj ( el is maradhat ) 1 cs vaníliás cukor ½ l tej A tojássárgákat habosr...
Elkészítési idő: 2 Nehézség: Könnyű