menu

Családireceptkönyv.hu

Hatlapos


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához:
385 g liszt
80 g margarin vagy vaj
120 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
50 ml tej
1 db tojás (M-es)
1 ek. méz
8 g Dr. Oetker Szalalkáli
A pudinghoz:
2 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding csokoládés
100 g cukor
1000 ml tej
A díszítéshez:
porcukor

Elkészítés:


Előkészítés:
A hatlapos süteményhez 6 darab kb. 20x30 cm méretű lapot sütünk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó-felső sütés: kb. 180°C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tésztához:
A kimért hozzávalókat és a feloldott szalalkálit egy nagy tálba tesszük. Konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 1 percig keverjük, majd az egészet kézzel homogén tésztává gyúrjuk.

A tésztát kb. 25 cm-es hengerré sodorjuk és késsel hat egyenlő részre vágjuk. Lisztezett munkalapon egyenként kinyújtjuk kb. 20x30cm méretű lapokká. A tésztalapokat az előkészített tepsibe helyezzük, a sütő középső részébe toljuk és egyesével megsütjük.

Sütési idő: kb. 4-5 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A pudinghoz:
A pudingporokat és a cukrot kevés tejjel (kb. 200 ml) simára keverjük. A maradék tejet felforraljuk, levesszük a tűzről és hozzáöntjük a csomómentesen elkevert pudingport. Folytonos keverés közben az egészet legalább 1 percig forraljuk (alacsonyabb fokozaton).

A tésztalapokat egymásra rétegezzük úgy, hogy egy-egy lapon kb. 5 púpozott evőkanál meleg pudingot egyenletesen eloszlatunk, az utolsó lap kivételével. Ezt követően a felsőlapot is ráhelyezzük, és kézzel kissé lenyomjuk. Annak érdekében, hogy a lapok jól megpuhuljanak, a kész süteményt legalább
14-16 órára hűtőszekrénybe tesszük.

Fogyasztás előtt porcukorral meghintjük és tetszés szerint szeleteljük.
Tipp:
Ha még csokisabb süteményt szeretnénk a Dr. Oetker Eredeti puding csokoládés helyett, használhatunk Dr. Oetker Eredeti puding étcsokoládést.

Hatlapos

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Fahéjas szilvás csiga (Gabriella)
Fahéjas szilvás csiga (Gabriella)

A langyos tejben elkeverünk 1 evőkanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, simára keverjük, hagyjuk felfutni (kb. 10 perc). Az átszitált lisztet összekeverjük a fennmaradt cukorra...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Churros (csurrosz)
Churros (csurrosz)

2 literes lábasban a vizet, a vajat, a cukrot és a sót összeforraljuk. Fakanállal kevergetve hozzáadjuk a lisztet. 1 percig főzzük, majd a tűzről levéve 1 percig pihentetjük. A sz...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ákos
Egykezes pite
Egykezes pite

Robotgépben összekeverjük a lisztet a sütőporral és a vajjal, illetve a sóval. Hozzáadjuk az 1 tojássárgáját, 4-5 ev. k. vizet. Ha már ruganyos átgyúrjuk és 15 percre fóliában hűtő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Almás mákos torta
Almás mákos torta

Az almákat lereszeljük, a fahéjjal, a vaníliával,a citromlével és héjjal ízesítjük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét habbá verjük. A sárgáját az eritrittel fehéredésig keverj...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk