Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Hatlapos


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához:
385 g liszt
80 g margarin vagy vaj
120 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
50 ml tej
1 db tojás (M-es)
1 ek. méz
8 g Dr. Oetker Szalalkáli
A pudinghoz:
2 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding csokoládés
100 g cukor
1000 ml tej
A díszítéshez:
porcukor

Elkészítés:


Előkészítés:
A hatlapos süteményhez 6 darab kb. 20x30 cm méretű lapot sütünk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó-felső sütés: kb. 180°C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tésztához:
A kimért hozzávalókat és a feloldott szalalkálit egy nagy tálba tesszük. Konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 1 percig keverjük, majd az egészet kézzel homogén tésztává gyúrjuk.

A tésztát kb. 25 cm-es hengerré sodorjuk és késsel hat egyenlő részre vágjuk. Lisztezett munkalapon egyenként kinyújtjuk kb. 20x30cm méretű lapokká. A tésztalapokat az előkészített tepsibe helyezzük, a sütő középső részébe toljuk és egyesével megsütjük.

Sütési idő: kb. 4-5 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A pudinghoz:
A pudingporokat és a cukrot kevés tejjel (kb. 200 ml) simára keverjük. A maradék tejet felforraljuk, levesszük a tűzről és hozzáöntjük a csomómentesen elkevert pudingport. Folytonos keverés közben az egészet legalább 1 percig forraljuk (alacsonyabb fokozaton).

A tésztalapokat egymásra rétegezzük úgy, hogy egy-egy lapon kb. 5 púpozott evőkanál meleg pudingot egyenletesen eloszlatunk, az utolsó lap kivételével. Ezt követően a felsőlapot is ráhelyezzük, és kézzel kissé lenyomjuk. Annak érdekében, hogy a lapok jól megpuhuljanak, a kész süteményt legalább
14-16 órára hűtőszekrénybe tesszük.

Fogyasztás előtt porcukorral meghintjük és tetszés szerint szeleteljük.
Tipp:
Ha még csokisabb süteményt szeretnénk a Dr. Oetker Eredeti puding csokoládés helyett, használhatunk Dr. Oetker Eredeti puding étcsokoládést.

Hatlapos

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Nagymama szedres lepénye
Nagymama szedres lepénye

Kettéválasztjuk tojásokat. Kemény habbá verjük a tojásfehérjét 8 dkg porcukorral. Habosra keverjük a margarint, a maradék porcukorral és a vaniliáscukorral. Beledolgozzuk a to...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Túrós kifli
Túrós kifli

A kifliket kettévágjuk, belsejét kikaparjuk. A túrót a tojással, cukrokkal és a reszelt citrom héjjal összekeverjük. A kifliket megtöltjük a túrós töltelékkel, majd a végét betömj...

Elkészítési idő: 30perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Karamellahabos piskóta
Karamellahabos piskóta

Tulajdonképpen héttojásos piskótát készítünk, amire nyilván mindenkinek megvan a saját, jól bevált receptje, de én azért leírom :-) Tehát: A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra. A tojás...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Spekulatius keksz karácsonyra
Spekulatius keksz karácsonyra

A lisztet keverd össze a sütőporral, a fűszerekkel, a cukorral, a sóval. Add hozzá a tojásokat, a vajat és a tejet. Alaposan gyúrd össze, és mehet a hűtőbe egy éjszakára. A sütőt...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk