33×5 cm-es őzgerincformához
5 dl tejföl
2,5 dl habtejszín
2,5 dkg (1 tasak) zselatinpor
6 ek. porcukor (ízlés szerint)
1 citrom reszelt héja
25-30 dkg bogyós gyümölcs vegyesen (friss vagy mirelit)
A tejfölt, a cukrokat, a reszelt citromhéjat és zselatinport egy edénybe öntjük, összekeverjük, kis lángon felmelegítjük, de nem forraljuk.
Felverjük a tejszínt, hozzáadjuk a kéz melegre hűlt joghurtos keverékhez, és simára keverjük vele.
Egy őzgerincformát folpackkal kibélelünk. Beleöntjük a tejfölös-tejszínes masszát, majd a tetejére szórjuk a bogyós gyümölcsöket és enyhén belenyomkodjuk őket. Legalább 3-4 óra hosszára hűtőszekrénybe tesszük, hogy megdermedjen.
Ha megszilárdult, a tálaló edényre borítjuk úgy, hogy az őzgerinc nyitott feléhez illesztjük, és hirtelen mozdulattal átfordítjuk. A folpackot óvatosan lehúzzuk róla. Gyümölcsökkel, és citromhéjjal díszítjük.
A forma eléggé bogaras, de a tészta egyszerű muffintészta, úgyhogy elég, ha előkapunk egy minél vidámabb muffinformát és gyorsan megtöltjük ezzel az egyszerű masszával, sok-sok áfo...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA lisztet, a cukrot, a sütőport összekeverjük, a fahéjjal megszórjuk. Az almákat lereszeljük, kinyomkodjuk a levét és a keverékhez adjuk. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűHabosra keverjük a tojást és a cukrot, majd hozzáadjuk a puha margarint, a tejet, a citromhéjat, a lisztet, a sütőport és a sót. Egy közepes méretű tepsit (25 × 31 cm) kibélelünk s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEin Backblech (40x30 cm) mit Backpapier belegen. Mehl und Speisestärke mischen. Eier trennen. Eiweiß und 1 Prise Salz am besten in der Küchenmaschine (oder mit den Quirlen des Han...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű